torsdag 30 april 2009

Valborgstest från Hammarö

Fick ett somrigt kort från Hammarö. Medlem 21 har slagit på stort. Idel goda drycker. Försökte få telefonkontakt med 21:an, men han hade nog kommit för långt i testet. Hörbarhet Nolla. På en svag telelinje tyckte jag han sa, - domm schmakade schuberbt.

Valborgstest

Leverans från Per K. Jag har gjort ett generalfel idag. Började med en Orval. Kunde inte låta bli. En Trappistöl. (Belgisk Ale) Skall man bara ta en öl för smakens skull är det inget att diskutera om. Enligt expertis skall detta va värlens bästa öl. T.o.m. frun gillade den. Betyg 5+++. Nästa var Rhenania Alt. Jättefin färg. Luktade bra. Lite bränd knäcksmak. God. Tog liksom slut i smaken efter en kort stund. Förstår felet. Skulle inte tagit Orvalen först. Ni behöver inte kommentera va dum jag är. Jag vet. Betyg 4-, (hade förväntat mig lite mer). Nästa. Ruddles County. En traditionell Engelsk Ale. Vet inte riktigt hur den smakar för tittar just nu på förlängningen av Sverige mot Ryssland. Är lite disillusionerad för tillfället. FAN, nu gjorde Ryssland mål. Slut för kvällen. Javisst ja, jag tog en öl. Den smakade lite bittert. Eller om det va matchen som gav den bittra smaken. Betyg 4.

onsdag 29 april 2009

Upprop

Eftersom det är 1:e maj på fredag så sitter jag och knåpar på några banderoller som jag tänker att ha i tåget. Alla som har tid, är välkomna att stödja för den goda saken skull. Här följer lite förslag på banderoller. Fri öl och bredare trottoarer. Slopa momsen på malt och humle. Ropen skalla, öl till alla.

tisdag 28 april 2009

G(j)äst-testare på besök i Fjollträsk

Medlem 19 har testat några öl på Sorbon i Bromma. En Märzen från Nynäs- hamns ångbryggeri och en Stout från Sierra Nevada. Märzen är en mörk lageröl. En Traditionell Oktoberfestbier. (Skall inte blandas ihop med modern oktoberfestöl). Märzen är en utveckling av Wienerölet med lite högre vörtstyrka som gör den hållbar över sommaren. IBU mellan 22-28. Alkoholstyrka mellan 5,2 -6,2 %. Stout är en stark, rökig, brun och syrlig dryck Samma öl kan heta Porter i vissa länder och få Stout på etiketten när det säljs i andra länder. Stout har oftast en hög IBU. Hur dom smakade glömde visst nr.19. Kan komma på kommentarer???? Bra jobbat.

lördag 25 april 2009

Test på Västkusten

Det har varit tråkigt på sista tiden att bara va i Kil när jag testar nya sorter. Därför begav sig Erling och jag till Västkusten. Det skulle va bra väder. Då passade det alldeles utmärkt med denna tripp. Erling propsade på att vi lika gärna kunde ta med ett kastspö och fiska lite under tiden. Motvilligt så sa jag, ja. Toppenväder hela dagen. Testade 2 Weissbier, 1 Vit Chimay och en Lager. Chimaye´n Var dagens vinnare. Hungern slog till så det blev lite grillat och Potatis- sallad. Efter maten tog vi ut lite kvalitets- tid i lä. Erling sov som ett litet gossebarn. Själv låg jag och lyssnade på radion med hörlurarna. Orkade inte somna riktigt för det va lite oväsen i bakgrunden. Erling drog rejäla timmerstockar. Javisst ja, vi skulle fiska lite oxå. Efter lite bök så fick jag napp. Helt säker på en fin havsöring. Konstig fisk med 5 fenor. Det är nog en genmanipulerad Havsöring.

fredag 24 april 2009

Det va sant!

Satt hemma och funderade länge på sanningshalten på förra inlägget. När jag tänker till så tar det lite tid. Jag vet en hel del, men jag har lite otur när jag tänker ibland. Sagt och gjort så gick Boss(e) och jag till Brygghuset för att se om dagens mysterie va sant. Vi tyckte pannan va jättefin. Självklart firade vi med en skål. Boss(e) gillade inte vår Stout. Han tog uppgiften på allvar att bli Pannhund.

Är det 1:a April idag tro?

Fick ett SMS av Mats K. som påstår att den stora följetongen "Ångpannan" kommer att vara på plats idag. Vet inte om han hyper-yrar eller rent utav har slutat med medicineringen. Får nog sticka ner en sväng ikväll och kolla lite. Skulle så va fallet så är det en stor dag på tisdag. Då blir det fest med buller och bång. Ska nog ta, så mycket som, 2 öl i så fall. Vi höjer glaset i en skål, för ångan är ett givet mål. Här siktas mot ett sällsamt rus, en hyllning till Gambrinius. PS: Ursäkta Henka att jag justerar texten lite.

torsdag 23 april 2009

G(J)ästtestare, Down Under.

Medlem 45 skickar ett test av Australiensisk öl. Han har nog druckit för mycket ty det kom inget resultat. Hoppas han gör som medlem 04, och tar med sig hem några så vi får prova. Han hade provat en Ginger Beer som ska ha smakat bra. Ha det så bra där nere.

tisdag 21 april 2009

Puben på G som ångpannan

Ikväll var det premiär på den halvfärdiga puben. Som ni ser så är det vår törstiga del av föreningen som skålade. Förut har vi fått stå och dricka öl, men nu kan vi sitta ner. Jag, Danne och Hans fick slita hund under tiden som dessa figurer avnjöt lite god öl. Det är ju så att, var och en gör det han är bäst på. Själv hann jag med en liten smutt, sen var det bara slit och släp.

måndag 20 april 2009

Vattusäters UPA

I går var det dags för en ny bryggning. Limpan och jag brygger en MYCKET bra öl. Under tiden som receptet görs så provsmakas en Stout. Receptet på vår UPA är fritt att använda för er som vill ha en ljuvlig sommaröl med bra beska. Vattusäters UPA Malt: 22 kg Pale Ale Malt. 1 kg Caravienne. Bitter-Humle: Perle 120 gram och Simcode 25 gram. Perle i vid starten av koket. Simcode i efter 15 min. Aroma-Humle: Hallertau Hersbrucker 80 gram och Näsum 100 gram. Hallertau i koket efter 50 min. och Näsum efter 55 min. 3 nävor Näsum åkte i Whirepoolen. Vi mäskade in vid 66 grader. Där fick det vila i 45 min. Sen höjde vi till 79 grader i 15 min. Sen var det dags att pumpa över till kokkaret. Där åkte humlen i efter ovanstående schema. Sötvörten gav en liten indikation om beskan. Behöver jag tala om va euforisk jag blev. Den som säger sex är härligt har aldrig smakat vår öl. Det kommer att bli en himmelsk midsommar. Sitta i skuggan och avnjuta en kall (hemmagjord) öl är ju aldrig fel.

lördag 18 april 2009

Litet test

Började med en folköl. Martens Lager. Helt okey. Betyg 3- Men Pers Mârtenspilsner är bättre. Nästa: Carling Premier. Gaspatronen löste ut när jag öppnade ölen. Fadd och ingen speciell smak och arom. Bety 2. Nästa. Zlaty Bazant Bryggs på Hurbanovo i Slovakien. En god och lättdrucken öl. Sticker inte ut varken med smak eller arom. Betyg 3. Bäst i test blir nog Zlaty. Ingen av ölen ska jag köpa nåt mer.

fredag 17 april 2009

Historisk dag

Idag kom humleplantorna från Humlebygget. Hade beställt 1 men det kom 2. Bara bra. Det är sorten Svalöv 85"Mauritz" Har precis kommit från stugan där dom små liven ska få frodas. Tog kompost- jord från min superba maskhög. Det blir att tömma nattkärlet där varje morgon. Firar denna speciella dag med en Oppigårds Spring Ale. Nu blir det att åka ner varje dag och prata med dom. Imorgon skall vi åka till Hembygdsgården i Kil och titta på Konstutställning. Det är Johannes Wessmark. På hans hemsida kan man se hans alster. Det verkar DJ-VLIGT bra. Titta på www.johanneswessmark.se

onsdag 15 april 2009

Test av Brasseöl

Medlem nr.4 bjöd på test i kväll. Bara Brasiliansk öl. Test 1. Skol. En lättdrucken pilsner som rinner lätt i värmen. Betyg: 04 = 4 Jag = 4. Test 2. Hör och häpna. En alkoholfri öl. Kronenbier Sem Alcool. Lite fadd. Bra alternativ till den som ska köra bil. Betyg: 04 = 3-. Jag = 3. Test 3: Bohemia pilsen. 5,0%. Fin Skumkrona. Oxå en lättdrucken öl. Betyg: 04 = 3+ Jag =3+. Test 4: Brahma Malzbier. Svart som synden. Första ordet från 04 är - Som svagdricka. Söt med liten beska. 4%. Faktiskt skaplig. Betyg: 04 = 3+. Jag 4. Bäst i test denna kväll blev Skol. Enligt uppgift ska visst medlem 30 ha förtärt massor av denna sort. Enligt säker källa ska visst Bryggeriet Skol ha skickat diplom till nr.30. Ingen i hela Brasilien ska ha förtärt så mycket på några få veckor som han. Som avslutning på kvällen fick jag stifta bekantskap med 04:ans lille Brasilianske vän, Natascha. Den bekantskapen var faktiskt riktigt trevlig.

måndag 13 april 2009

G(j)äst-testare i öster.

Kolla gärna denna blog. En till som testar Guds gåvor till folket. http://stadshus.blogspot.com/

3 st G(j)äst-testare i Götet

Ett pyttelitet test från Björkedal. 3 st delade på, hör och häpna, på en bira. En XS Rouge Old Crustacean Barley Wine. IBU´n är på 110. 140 kr/st. Det är hantverks- bryggeriet Baronen som har gjort denna. Alla 3 var eniga att den inte var värd pengarna. Betyg 3 av alla.

Skogstur + dryckestest

Åkte upp till Örnäs med Boss(e) för att vi skulle få lite frisk luft efter helgen. Träffade Linde och Ozzy där. Boss(e) va kaxig när han sprang lös. Fattar inte att man kan va så tuff när Ozzy va 10 ggr så stor. Väl kommen hem så blev jag törstig. Dagens test är 2 sorter
som är nya
för mig.
Dryck 1:
En produkt
som kallas
mellanmjölk
och är bryggd
av Milko.
Ska visst
va bryggd
på hö och
vatten.
Ingen
skumkrona.
Första klunken
va faktiskt en
riktigt trevlig bekantskap.
Men obefintlig beska och humlearom.
Betyg: På Söndag morron en stark 5:a. Men en svag 1:a på fester.
Gick raskt över till dryck 2.
Bonaqua Emotion. Detta måste va en Lambic för det är frukt i den.
Persika och Aloe Vera med antioxidant Vitamin E.
Färgen är som en Amerikansk Budweisser, alltså mycket likt vatten.
Här var det en liten antydan till skumkrona.
Bra kolsyrad som fräste till lite i gommen.
Det står att det är naturliga aromer i den.
Fan vet vilken humle dom har haft.
Dryck 1 hade längre eftersmak än dryck 2.
Betyg: Samma som ovan, men tror att sistnämnda har bättre effekt på "kistan"
så här på annandagen.

Nytt djur för mig

Var till Högboda igår på fest. Jag som trodde att jag var skapligt duktig på djur och natur fick mig en törn igår. Kennet och Anita hade detta djur. En Degu. En Sydamerikansk blandning av Ekorre och Chinchilla. Hade aldrig hört talas om detta förut. Nu är Påsken snart slut med allt vad det innebär. Ikväll ska det bli ett spännande test. Hade ett reklamblad hemma som jag nappade på. Skall inhandla, (för mig nya drycker) idag. Kommer att lägga ut testet ikväll så titta gärna senare. Som medlem i Gambrinius måste man vidga sina vyer när det gäller dryckenskap.

lördag 11 april 2009

G(J)äst-testare i Säffle

Fick följande
test från
vår medlem
i Säffle.
Provade några för mej nya sorter öl ikväll. Mariestad Old Ox. En mycket mycket god öl för att vara ifrån Mariestads Bryggerier. En len öl utan att vara en fadd öl. Det är en balanserad, kraftfull brygd med hög maltighet och utsökt balans mellan beska och sötma Har inte någon god erfarenhet från detta bryggeri men denna utsökta öl är en för mej en vow upplevelse. En stark öl på 6,9 % men ändå ingen besk eftersmak. 5 stjärnor får denna brygd. Smakade mer verkligen. Nästa Pilsner. En Warsteiner PremiumVerum.Guldgul färg. Medelstor och maltig doft med inslag av jäst och brödiga toner. En lätt pilsner. Smakrik och balanserad med en nyansrik och behaglig beska. Även denna brygd får 5 stjärnor från mej. Perfekt törstsläckare med len och behaglig smak. Denna bryggd ska bli mitt första val att inhandla till sommaren med dessa härliga grillkvällar mmmm. Sen letade jag på vårt bolag i Säffle efter påsköl. Fatta min besvikelse när dom bara hade en sort på detta (kiosk)bolag. Jaja fick nöja med detta. En Påskebrygd från Three Hearts. Döm min förvåning när jag satte mina smaklökar till denna brygd. Ett fylligt helmaltsöl med mjuk och rund smak, en balanserad sötma och en lång eftersmak. WOW vilken påsköl. Faktiskt en av de bästa jag har smakat. Smaken satte som en ..........gudinna skulle har gjort för att jag skulle ha det bra. Jaaa, en samman ställningen av helgens smaker då, ja som ni kan läsa så hade ja en enorm tur på denna inköpsfront måste ja säga. Absolut inte något negativt att säga. Tre mycket goda öl. Nej nu ska ja njuta av min andra omgång av dessa öl (köpte 2st av varje av dessa sorter). Köp och prova någon av dessa, ja tror att du inte blir besviken. MVH Nr 10

fredag 10 april 2009

Våren är kommen

Var ner
till Balder
under en
gångrunda
idag.
Han bjöd
på en
Gin o Tonic
på balkongen.
Den satt
som en
SMÄCK.
Det är det
som är
kännetecknet
på vår i Kil.
Jag tror vi
löste några
världsproblem
i samma veva.
Idag blev det bara 6800 steg.
Skall bättra på det imorgon.

Påskhälsning

Vill önska
alla med-
lemmar en
glad påsk.
Var ner
till stugan
och provsatt
i morse.
Snödrivan
på kortet
är faktiskt
jag. Önskar
alla övriga
också en
trevlig helg.

onsdag 8 april 2009

Årets första test!

Fann dessa 3 nyheter på bolaget idag. Oppigårds Singel Hop Ale. Bara en humlesort. Styrian Golding. Lite mindre beska än Spring Ale:n. Förbannat god. Dom har lyckats igen. Betyg 5. Nästa: Fullers Golden Pride. 3 sorters malt. Pale Ale-malt, Karamellmalt och färgmalt. Humle: Northdown,Challenger och Target. En överjäst öl. Jättefin färg som går i lite rödbrunt. 8,5 %. Så långt så bra. Första lukten kändes lite Choklad,(tror jag. Smakade även lite choklad och kaffe. Nåt med eftersmaken som inte va så bra. Betyg 3+. Ble litte tôrrt i tännera etterôt. Den vinner nog lite, i samband med påskmaten. Nästa: En halvliter IPA. Fullers Indian Pale Ale. 5,3 %. Malt: Pale Alemalt och Crystalmalt. Humle: Styrian Golding, Fuggle och Target. Den ska jag ta när SM-guldet är klart, så betyg kommer en annan gång. Nu sitter Mats och dricker kommersiell öl på LLA. Stackarn. Per och Hans tror jag dricker lite bättre än så.
Nu har jag tagit Fullers IPA:n. Ganska bra, inget riktigt bett.
Punk IPA är snäppet bättre. Betyg 4-.

Feminism????

Har alltid funderat på vart pengarna tar vägen. Det är kanske så här enkelt.

måndag 6 april 2009

Öl-SM 2009

Hemma utan medaljer. Vi hade trevligt i alla fall. Många som kom och berömde vår öl. Bäst betyg i domartävlingen fick Emils Hver Gang med 39 poäng. "Min" öl fick lite mindre. Minus var -lite dålig kropp, infekterad och trött. Jahn P. sa att det var betyget på Bryggmästaren och inte ölen. Undrar om det är sant????? Har inte plockat igenom korten än så det kommer senare. Kolla gärna länken nedan. http://stadshus.blogspot.com/ Där var det några som gilla "min" öl. Per och jag gjorde en liten sväng till SALK-hallen som ligger granne med hotellet. Jag fick en liten sväng av yrkesskada och var tvungen att titta lite. Jättefin hall och mycket banor. Gick in i tennis-shopen för att kika lite. Vi hejade på killen som stod och strängade ett rack. Jag presenterade mig. Berättade att jag jobbade på Kils Tennisklubb. Skulle va roligt att höra hur deras verksamhet är. Det enda svar vi fick va - jaha, so what. Det var tamej fan det suraste jag träffat på år och dag. - Ursäkta att jag stör, sa vi och gick. Per sa. -Va fan va detta för en pajas. -Min kollega, sa jag.

torsdag 2 april 2009

Förberedelser inför SM

Ikväll var det Breefing inför SM. Här är lite grejer som ska med. Vi har 7 sorter med. Mest spännande blir nog vår Stout. Kanske Gambrinius Premiär 2009 höjs till skyarna. Nu är det så att ett gäng inte får följa med. Mellanbilden ser vi en deppad Jerry W. Han provsmakar sin brygd. Men det hjälpte inte att få upp humöret med en så god dryck. Jan E. får inte heller åka med. Fan va roligt vi andra ska ha. Massor av SMS kommer att skickas till nämnda. T.o.m. Mats va inte karl nog att säga ifrån.

onsdag 1 april 2009

Skumma spår

Detta är
INGET
aprilskämt.
Gick med
Boss(e) på
Örnäs efter
jobbet idag.
Boss(e) betedde
sig lite konstigt
50 meter
framför mig.
Kunde inte
kalla in
honom.
Väl framme
såg jag tydliga
älgspår bl.a.
De andra
spåren nedan
vet jag inte
vad det va.
Men det syntes
att det hade
varit "bråkigt".
Älgspåren och
dom andra
var ungefär
lika gamla.
Det var de
här 3 spåren
huller om buller
på samma ställe.
Är inte så bra
på detta med
djurspår.
Tacksam
om nån kan
hjälpa mig.
Tyvärr hade
jag bara
mobilen
med mig.
Det är väl
djävla typiskt
att kameran
ligger hemma.