måndag 29 juni 2009

Monstergös från Fryken

Min
trätobroder
kom förbi
stugan i
lördags
morse
och visade
denna fina
Gös.
7,0 kilo.
Tur att
jag har 7,2
som pers.
Senare på
dan åkte jag
och Jonny
ut för att
prova. Naturligtvis inte ett endaste napp.

lördag 27 juni 2009

Halv-invigningsfest

Nu är vi ett steg närmare. Trots att Sverige förlorade i fotboll så var vi lite glada. Inte alla. Kennet gråt över förlusten. Han är ju en riktigt stor fotbolls- älskare. Tipsprome- naden vanns av Per K. Fan vet om han inte kom över facit. GRATTIS. Denna gång höll Arne reda på sin lapp.

fredag 26 juni 2009

Öltestar-orter

Vill du va med och utöka öltestningen geografiskt så titta på länken nedan. http://www.kilstk.com/ny_sida_31.htm Vill du testa öl och dela med dig vad du tycker så tveka inte. Det är inte så märkvärdigt. Dricker du en öl som du gillar så ta en bild och säg vad du tycker

G(J)äst-testare

Medlem nr 19 har varit i Nidaros, (Trondheim) och testat en Dahls. Dahls. Betyg 2,5 En lättdrucken sommaröl.

torsdag 25 juni 2009

G(J)ästtestare i Göteborg (Gä)

Tok-Olle (4,8 %) är en ljus ale bryggd
på engelsk pale alemalt och
münchnermalt. Humlen är engelsk
East Kent Golding. Jästen har skotskt
ursprung och ger ölet en speciell
karaktär. Tok-Olle är en lite snällare
öl där tonvikten ligger mer på
malt än på humle.
Hej.
Var på Bishops Arms på Avenyn i Götet och tog en bira. Testade en ale från Strömsholms Brygghus som jag aldrig sett förut. Jag satt där på uteserveringen och nöjt, funderade över namnet på biran och av nån anledning tänkte jag på släktingen i Kil. Förövrigt var det en perfekt "eftermiddag i solen på altanen" ale. Definitivt en 4. Priset för skapelsen var dock 68 spänn och då inte ens en pint. Hälsningar GÄ
Tack för testet. Ett av dom bättre testen jag fått.
MVH Sigge

tisdag 23 juni 2009

Midsommar vid Skasås

Fick lite bilder från medlem 01. Kvällen började med lotteri. Calle och Åke drog första vinsten. Vinsten var att tömma latrintunnan. Vad jag fattade så hade dom laddat med maltdrycker. "Gandi" agerar vinstutdelare. Enligt uppgift så åkte hela tunnan i hålet. Har inte fått det bekräftat från vinnarna än. Men så ska visst va fallet. Resten av kvällen är och förblir en hemlighet.

söndag 21 juni 2009

Uffe Bergdal 70 bast

Igår fyllde
min MYCKET
goda granne
70 år.
Idag ska
vi fira honom.
Han vet
inte det än.
Uffa,Uffa,
Ompa,ompa.
Hoppas på
en kall bira.
Det kommer
att bli lite
"jäkelskap"
för honom
under veckan.

fredag 19 juni 2009

Historia från Säffle.

Fick följande historia från medlem nr: 10,(spökskrivaren från Säffle). Fyra affärsmän skulle spela golf, men en blev lite försenad. Under tiden gick dom andra tre och pratade om sina söner. -Min son, sa den förste, har slagit sig fram stort i byggbranschen och har till och med gett bort ett hus till en kompis. -Min son, sa den andre, har gjort stora klipp på börsen och gett bort en stor aktieportfölj till en kompis. -Min son, sa den tredje, har en stor bilaffär och nyligen gav han bort en splitter ny BMW till en kompis. Just då kommer den siste affärsmannen, som dom andra väntade på. De andra frågade om han va stolt över sin son. -Nej, svarade han. Han är bög och har varit frisör i 15 år. Men han har det ganska okey ändå för han har fått ett hus, en aktieportfölj och en ny BMW av sina 3 sista pojkvänner.

torsdag 18 juni 2009

G(j)ästtestare nr.19

Medlem nr 19 har testat den Japanska ölen Kirin Beer. En lätt- drucken sommaöl. Betyg 3.

Årets innebandyledare

Sören Axelsson (längst till höger i bild) har fått utmärkelsen, Årets innebandy- ledare. Hela hans och Cinas lag,-89:orna vill härmed gratta Sören för "priset". Han har lagt ner hela sin själ i BKI Sunnanå, (om han nu har nån). Grattis återigen. Ha en trevlig midsommar, Sören.

Midsommar

Vill bara önska en trevlig midsommarhelg. Ska nog själv ta på mig flytväst under helgen. Kan bli vått både inom och utombords.

måndag 15 juni 2009

Djungeltrummor

Här är det nostalgi så det förslår. Saabarna ingår i Tusen- cupen. Upp till 1000cc. Den första röda är en sån som jag började min s.k. karriär inom motors- porten. Var då kartläsare i en MHF, orienterings- tävling. Andra bilden: kolla bak- hjulslyftet. NR 26: Lennart "Skrot" Nilsson från Kil. Var riktigt överraskad. Dom hade en varvtid på c:a 1.30. Skrot blev trea. Vi fick se många fina race. Synd att vinden inte låg på åt vårt håll. Lukten av tvåtaktsolja är faktiskt gôtt Bl.a. blåste en Cortina Lotus motorn framför fötterna på oss. Funktionärerna hann inte ut med den röd/gula flaggan,(olja på banan). Han släppte ut en hel del olja, vilket medförde att 2 andra brakade in i Cortinan. Alla klev ur oskadda, (tack och lov). Tillhör inte dom som vill se skador, på varken bilar eller personer. Korten har jag fått av WalterJansson.

söndag 14 juni 2009

Härlig dag på Gelleråsen

Nyss hem- kommen från Karlskoga, Gelleråsen. Har sett många härliga bilar idag. Allt från SAAB tvåtakare till Camaro. 2 stycken bildgåtor till höger. Vilka bilar sitter dessa motorer i? Skall få lite racebilder av Walter senare. Lennart "Skrot" Nilsson blev 3 med sin SAAB Sport från 1965. Walter och jag bestämde på hemvägen att vi ska dit nästa år.

Första KM-tävlingen

Så var det
äntligen
dags att
börja årets
KM i
trolling.
Det började
väldigt bra.
Redan efter
5 minuter
högg det.
Sen fick vi
8 st under
dagen.
Vem som
är fulast
på bilden
till höger
ligger i
betraktarens ögon.
Gäddan är i alla fall fin.
Nu bär det iväg till Karlskoga och Velodromloppet.
Min gode vän Walter och jag ska tillbringa dagen med
att titta på racing och gamla bilar.
Hoppas få många bra bilder.

fredag 12 juni 2009

Bra historia från medlem nr.10

En gift man hade ett förhållande med sin sekreterare. En dag blev lusten för stor för dem och de for hem till henne, där de hade vild älskog hela eftermiddagen. Utpumpade efter timmar med vild sex så somnade de och vaknade inte förrän vid åttatiden på kvällen. Medan mannen slängde på sig kläderna bad han kvinnan att ta med hans skor ut och gnida in dem gräs och jord. Han tog på sig skorna och for hem. - Vart har du varit, frågade hans fru. - Älskling jag kan inte ljuga för dig. - Jag har haft sex med min sekreterare hela eftermiddagen. och somnade och vaknade inte förrän klockan åtta. Frun stirrar på hans skor och skriker. - Din förbannade lögnhals, du har ju varit och spelat golf.

Oppigårds Summer Ale

Testade lite ikväll. Fick av P.K. en påse med godsaker. Såg verkligen fram emot Oppigårds Summer Ale. Bara färgen lockade. Beskan var bra. Men jag tycker att deras Spring Ale var snäppet bättre. Tycker att en sommardryck kanske ska va lite "lättare". Kanske den skulle passa bättre en kulen höstdag ihop med en mustig viltgryta. Men som helhet är det en 4+.

2 Nybörjare från Hammarö

Idag skulle P.K. och H.P. tappa om öl. Självklart gick jag ner för att visa hur det går till. Paret är ju inte så bra på detta. Dom hade börjat att koppla slangarna när jag kom. Först så tog P.K. och jag en Blended för att lugna nerverna. Sen tog jag tag i det hela. Jag hann koppla en slang när Doktor Tomsen kom. - Nej, nej, nej, skrek doktorn. Naturligtvis hade jag satt fel. H.P. tyckte nog inte att jag tillförde så mycket denna kväll. Så jag gjorde det enda rätta. Tog en ny Blended. Man får nog stå på tillväxt några år till. Det var väl fan om man inte skulle lära sig detta nån gång. P.K. skulle få nånting förlängt. Jag uppfattade inte riktigt vad det va.

onsdag 10 juni 2009

Vet inte vad medl. 19 sysslar med

Fick testresultat från medlem 19 IDAG. Hädanefter vill jag ha det på samma gång som bilden. Han skickade bilden den 5/6. Citat: Tja. Testresultat från Hensta, (Kallsta). Det började på fredag kväll efter en cykeltur på 65 km, då smakade Pilgrim från Jämtlands bryggeri 10 av 5 möjliga. Vidare på kvällen avnjöts Sierra Pale Ale, med hjälp av Gunnar, i badkaret. 5 av 5. På lördag: Innis & Gunn 3,5 Bedarö Bitter 4,5 Hell 4,0 Punk IPA 4,0 På söndag: Guinnes 5,0 Nils Oscar India Pale 5,5 Ha det No: 19

Kul läsning i VF

Köp dagens VF. Där är det ett härligt reportage om "våra" juniorer i Kils TK. Anton Örnberg 8 år är en kille som kommer att gå långt. Han gick till semifinal under helgen i distriksfinalen i Kalle Anka Cup i Kil. Han har 3 år kvar i 11:årsklassen så förlusten i semin under helgen är ingen katastrof. Team 96 gjorde en fin insats under helgen. I Team 96 ingår följande. Från vänster: Maja Örnberg, Filip Warnestad, Karl-Fredrik Söderberg och Elias Jemtrén. Håll ett öga på dessa namn i framtiden. Gå gärna in på www.kilstk.com för att läsa mera.

Midsommardrycken klar

Idag är jag
nöjd. Nu har
vi tappat upp
midsommar-
ölen. Limpans
och min
Vattusäters
UPA är nu
sluttappad.
Självklart
måste man
provsmaka.
Per hade
chaufför idag.
Det var väl
bara för att
få smaka.
Här till
höger är
det 2 som
körde idag.
Som ni ser
så har K.S.
dreglat lite.
Han fick inte
smaka, (körde).
H.P. drack
Bonaqua.
Sa att den
smakade bra.
Den avundsjuka
minen avslöjar
vad han
verkligen vill
och tycker.

måndag 8 juni 2009

G(J)äst-testare i Säffle

Prövade ngr öl som skulle bli en mkt bättre kväll än vad kvällens "rysare" skulle bli (fotboll). Jag har drömt om en annan storlek på vår gudadryck. Tro min förvåning när min arbetskamrat kommer med en bra början på min dröm, 1 liters öl. Ha ha, nej Nörskar du vet, (arbets- kamraten). Jodå detta va nu sant, ja hade ju inte upplevt detta förut med 1 liters öl. Okej Säkert en "oljig" öl, men ja vet ju sen tidigare att Ringnes kan ju faktiskt ju brygga öl. Plast flaska, va...ok.. Mmmmm mkt god och dryg också (skojade nu). Kanske min arbets"kamrat" pratade för mycket om sin guda dryck (världsbäst). Håller inte med honom fullt ut men en mkt god bryggd. Tvungen att ta en Singha, Mariestad Old Ox.Oppigårds Ale och avslutningsvis en Norrlands Guld för att bestämma mej. Blev lurad av reklamen av att en älg skulle bli blå på burken när ölen var kall nog att avnjutas, ok om detta va nu sant (Norrlands Guld), Ja nu menar ja att den blev kall och blå alltså. Ölen är helt ok men lite fadd kanske. Sigge du har ju pratat om Oppigård, håller helt med dej om denna gudadryck. En mycket god och njutningsfylld dryck, denna bryggd vann min kväll Smakade underbart med lagomt kryddig smak av varm tidig höst kväll som gett en nederbörd av lite regn. Men det är ju min smak. MVH NR 10 PS. Tyvärr ville denna man va med på bild.

På jobbintervju hos Kungen

En medlem i Gambrinius har varit på intervju hos vår Konung som privatchaffis. Han blev visad runt på slottet av en fin herre. Allt var lovande. Han blev tillsammans med 2 andra, som var högaktuella inför jobbet, kvar till slutgallringen. Tyvärr sket det sig för vår medlem. Alla var tvungna att visa giltigt körkort. Vår medlem är tyvärr en stor trafiksyndare. Vår konung fann bara det rätta att göra. Utsläng från slottet blev han med buller och bång. Han fick i alla fall ta ett kort av Hans Majestät.

2 som skall till Båstad

Igår var jag och tittade på Distrikts- finalerna i Kalle Anka. Maja Örnberg vann LÄTT FS-13. Tappade bara 1 (ett) game på 3 matcher. Oooootroligt. Maja är f.n. 11:a i Sverige i sin klass. Karl-Fredrik Söderberg vann PS-13. I finalen spelade han som aldrig förr. Han slog klubbkompisen i finalen med 6-3, 6-4. Nu ska det bli spännade att följa de 2 i Båstad. Sänder en stor lyckospark till båda inför finalerna. Kils Tennisklubb är snart på tenniskartan.

fredag 5 juni 2009

G(J)ästtestare i Kallsta

Medlem nr. 19 har köpt sig lite goda bira inför helgen. Punkén och Sierran ligger nog högt. En annan som säkert faller bra på läppen är nog Innis and Gunn. Fan, nu blev jag törstig. Blir att sticka och köpa lite själv.

onsdag 3 juni 2009

Trevligt ställe i Västergötland

I somras var frugan och jag i Blidsberg på besök. Ett mycket trevligt ställe. Titta bara på bilden med all humle. Bara det borgar för ett "rätt" intresse. Titta på deras hemsida http://www.bjorkedalgard.se/ Där säljs numera konsthantverk, kläder,glaskonst m.m. Allt verkar närproducerat, vilket ligger rätt i dessa tider. Herrn i huset har lämnat flera bra öltester.

tisdag 2 juni 2009

Test av utländskt öl.

Medlem
nr. 19 var
till Norge
och skaffade
lite olika öl
som vi
testade idag.
Följande öl
har vi testat:
Ringnes R.
Ringnes Fatöl.
Ringnes Classic.
Arendals Pilsner.
CB Pilsner.
Nordlands Pils.
Medlemmar
som testade:
Nr. 04,19,
20,21,24
och 26.
Kvällens
vinnare var
Ringnes Fatöl
som fick
4 kapsyler.
Den vann
på 23 poäng.
Tvåa blev
Ringnes R.
Medlem 26
skilde sig
från mängden.
Han dricker ju Dark lady med förtjusning.
Arbetsfördelningen denna kväll var 2 emot 4.
Det var 2 som jobbade och 4 som drack öl.
Per K. var kommenderad av sin chef till Askersund så
han hade ingen möjlighet att delta.
Fan att ha en sån till chef.

Henka i Tjeckien

Henka skickade
ett kort från
hans turne i
Tjeckien.
Jag ville
ha namnen
på sorterna
han provade.
Till svar
fick jag.
- Dä ä
fäll sån
däringa
Urquell
eller nôe
annet.
Di ä gôrgoe som f-n.
Kôster bare 8 kroner schtyck.

G(j)äst-testare i Västergötland.

GÄ på Björkedal har testat en serie öl från Pilsnergubbarna AB i Ulricehamn. Sorterna heter 1307, 1520, 1604 och 1788. De anspelar på fyra viktiga händelser i Bogesunds (Ulricehamn) historia. Läs gärna mer http://www.pilsnergubbarna.se/bogesundsol.htm Kul idé. Mycket intressant läsning. 1520, som är en Dunkel, har varit restad under våren så den har inte testats. Absoluta favoriten tyckte GÄ vara 1307,(en Lageröl), som passar en varm dag på terassen. Den äkta Pilsnern 1604 verkar vara en terass-kylare. 1788 är en Wieneröl som verkar passa bra till lite kraftigare mat. Bra jobbat H.M. Önskar mera sådana tester inskickade från alla som gillar öl.

måndag 1 juni 2009

Test med HTP

HTP kom ner på lördag till stugan för lite samkväm. Naturligtvis skulle det testas öl. Har tyvärr slarvat bort protokollet så det får bli ur minnet. Alla smakade visst bra. Tyvärr så tog Blended- fatet slut tidigt på kvällen. Vi drack bl.a. 2 sorter Arboga. Vårlager och Majbock. Kan inte påminna mig att vi drack nåt dåligt, (tror jag). Javisst ja, HTP står för Högbodas Törstigaste Par.