måndag 31 augusti 2009

Pust,stånk och stön.

Nu har jag varit flyttkarl i 2 dar. Paret på bild är Eva-Lena och Jonny som har slagit sina påsar ihop. Maken till att ha möe saker. Kartongsvis med lampor, romantiska hyllor och gipskatter. Sista bilden är, med tanke på att det är släkt, så är bilden på det minst röriga rummet. Har sagt till mig själv att nästa gång jag flyttar så blir det i träfracken.

söndag 30 augusti 2009

SD är i farten igen.

Stadshus- Dirren har testat en ny öl. Birra Loken nonna Isa misstänker vi starkt motsvarar Coops egen brygda om nu Coop skulle ha ett öl då Isa är namnet på den mat- affär som vi handlar delikatesser från dagligen. Ölet är just till maten-öl. Med en liten beska och tämligen liten smak. Betyg 3 sätter ölprovaren Monica direkt från Italien. Ännu ett kul test från SD. Keep up the good work.

Månadens recept.

I fredags hade jag bestämt mig för att försöka grilla en kyckling på ölburk. Drack ur en tredjedel först. Sen tömde jag i en msk salt, 1 msk svartpeppar och 1 msk paprikapulver i ölen. Hela pippin trädde jag på burken. Stack i stektermo- metern och lade på locket. När tempen var uppe i 80 grader så var det dags att ta ut den. Jätteenkelt och smakade riktigt bra. Naturligtvis spöregnade så jag fick sitta under tältet. Under tiden så gjorde jag klar trappsteget som fattades. Hela tiden så öste regnet ner. När trappan och kycklingen var klar så slutade det regna. Prova gärna detta själva.

torsdag 27 augusti 2009

G(j)ästtestare i Italien testar på.

StadshusDirren är på G. Nu blev det bättre.... En flaska Peroni passar perfekt till en lättare italiensk lunch bestående av färsk mozarella och olivolje- inlagda auberginer. Peroni är fyllig med en mild beska. Betyg 4- betygsätter Monica direkt från Italien. Bra gjort SD, (StadhusDirren).

Svamptider i Årjäng

Fick följande av Pensionisten i Årjäng. På Lellöna. Två timmars svamp- plockning. Bastun varm. Ensam. Trivs.

onsdag 26 augusti 2009

G(j)ästtestare i Italien

StadshusDirren är i Italien och testar öl. Fick följande intryck. Ichusa är en ljus sardinsk birra som inte gör mycket
väsen av sig. Obefintlig beska,
smaklös, intetsägande helt enkelt. Betyg 2 då den åtminstone släcker törsten. Som tur är har vi
annan italiensk öl på kylning,
hälsar ölprovaren Monica direkt från Italien.

måndag 24 augusti 2009

Cigarr-Pilsner.

Fick med mig hem, en Rauchbier som Mats hade gjort. Tyckte att den var skapligt god. Lenare än en rökporter. Faktiskt god. Mycket god arom. Betyg 4-.

söndag 23 augusti 2009

Under isen.

Igår var det KM i trolling. Mitt själv- förtroende fick en allvarlig törn. Tappade 3 st gäddor alldeles intill båten. Skepparn var väl inte så glad. Fan vet om jag får följa med nästa gång. Erling visade hur det ska gå till och drog upp en gädda på nästan 8 kilo. Det blir nog att muta honom framåt. Med öl kan man göra mycket.

G(j)ästtestare i Turkiet.

Ahmed Bäckman med fru är i Turkiet och testar lite öl. Han säger att Ljus Efes smakar bäst vid sol och 30 +. Dark Efes är ett bättre alternativ, men dock bör ej tempen ute överstiga +30. PS. Han struntade i att det var KM. Åkte hellre utomlands. Mika var jätteglad för nu fick han fisk, för en gångs skull.

torsdag 20 augusti 2009

Imse vid stugan

Fann denna lilla vän vid stugan. Det är samma spindel fastän jag har lekt lite i ett Fotoprogram med bild 1. La den i motsol med blixt. Bild 2 la jag på den blå himlen också med blixt.

Historia från medlem nr.10

Kvinnotjusaren Gurra var ute och dansade i Folkets Park och bjöd upp en riktig pudding. När dom dansade frågade Gurra vad hon jobbar med . -Jag är sexolog, svarade hon. -Jaha, stämmer det som jag hört att Italienarna är dom bästa älskarna? Lite paff över frågan svarar hon. -Enligt våra studier och undersökningar så är det araberna som är de bästa älskarna. -Sen har jag hört att turkarna har de största apparaterna,stämmer det frågar Gurra. Tjejen svarar. - Alla studier visar att det är finnarna som är bäst utrustade. För att få honom att prata om nåt annat så frågar hon. - Vad heter du förresten. Leende och med ett rejält tag om hennes midja så svarar han. -Jag heter, Muhammed Mäkkinen.

onsdag 19 augusti 2009

Trött man?

Fick denna
bild via
mail.
Det var
en hemlig
avsändare.
Får väl
fråga etern
om nån
känner denna
gamla och
trötta person.

tisdag 18 augusti 2009

Kottarna växer så det knakar

Att: Per K. Se vad det växer. Har jag tur så kan det bli lite i Whirle- poolen. Absolut den bästa humlen att ha som aromagiva.

måndag 17 augusti 2009

Malte och Humle

Talade idag med vår medlem 01. Fick en kraftig reprimand angående mina Näsum- plantor. Respekt som jag har för gammalt folk, så tväråkte jag ner till stugan och tog några bilder. Har tyvärr glömt att ta kort under en tid. Har dock skött dom efter alla konstens regler. Bild 1. Humle har växt en längd av c:a 4,5 m. En hel del kottanlag är på G. Bild 2. Malte är c:a 6 m, men har lite mindre kottanlag.
Har tömt
nattkärlet
varannan dag på Malte, de andra dagarna på Humle.
Tror t.o.m. att Bosse har skött morgonrutinerna där.

lördag 15 augusti 2009

Pyttelitet test

Efter diverse strul under kvällen så kunde jag få avnjuta 2 st öl. Började med Vimmerby Pilsner. En vanlig Pilsner. Inget att skriva om egentligen. Betyg 3+. Tog därefter (på bild) denna De Koninck Amber. Den var det lite skjuts i. Det står på baksidan , Eigenzinnig Lekker. Det var faktiskt läcker, (om det nu betyder det). Lite rökig arom. Betyg 4+. Nu är ölen som jag köpte i Göteborg slut, så nu är det slut på skrivandet på ett tag. Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Kantarellmacka

Efter ett
par timmar
i skogen
igår så
kunde vi
avnjuta
en god
macka.
Det var
första gången
Sebastian och
Linette åt
svamp.
Dom tyckte
om det.
Vi hade ju
plockat själv.

fredag 14 augusti 2009

Stone Ruination IPA

Har drömt
om denna
ljuvliga öl.
Kollade på
deras
hemsida.
Nu förstår
jag vad
killen på
The Rover
menade
med BOMB.
Denna öl
hade en
IBU på +100.
Tog nyss en
tam Whitstable Bay
Organic Ale.
Lite fadd och dålig skumkrona.
Ingen speciell smak eller doft.
Den får en 3+ i betyg.
Just nu tar jag en från Wychwood. Blackwych Spell Binding Stout.
Fin krämig skumkrona. Luktar lite choklad. Smakde riktigt bra.
Tänk om man hade haft lite mörk choklad hemma.
Betyg 4+.

torsdag 13 augusti 2009

2 höjdpunkter

Igår blev det en ny runda i Götet. Hans och Kikki visade oss runt. Ett nytt besök på Haket blev det. Därefter käkade vi på en Spansk restaurang. Smakade mummms. Vidare till Rover. Där fick jag pröva den röda Chimayen. Betyg 5. Efter diverse andra så frågade jag om man kunde en höjdare. Bartendern sa att jag skulle få en riktig bomb. En IPA från USA. Stone brewery. Ruination IPA. 95 spänn för en bira tyckte jag va i mesta laget. Härligt skum och alldeles härlig arom. För att inte tala om smaken. Han hade rätt när han sa BOMB. Tror det är den bästa öl jag druckit, (hitills). Får ni chansen till denna så lovar jag att det är det värt. Den satt som ett knytnävsslag i gommen,(hur fan det nu sitter). Betyg 5+++++++++++

onsdag 12 augusti 2009

Göteborgsbesök

Är just nu i Göteborg på mysresa. Igår var vi på 2 pubar. Först var vi på Haket. Ett mycket trevligt ställe. Värt att besöka om ni åker till Götet. Janne Gnoff (SHBF) hade tipsat detta ställe. 350 sorters bira. Tyvärr hann jag inte med sa många. Tomas (bartendern) bjöd på flera sorter. Tog en från Oceanbryggeriet bl.a. Den smakade jättebra. Betyg 4+. Ett stort + för Tomas på Haket Sen blev det en från Dugges. En Celebration Ale. Lika betyg som förra. Skall dit lite senare idag för ett nytt besök. Det är inte ofta man får ett sånt bemötande. Senare var vi till 3 Små rum. Testade en god där, men kommer inte ihåg vilken. Han som serverade där var inte sa jättetrevlig. Lite smådryg. Det stället har jag varit på 2 gånger nu. Första och sista. Var på bolaget i Nordstan och köpte några nya bira. Jag var som ett litet barn i en godisaffär. Här skulle Hans och Per m.m. varit med. Ikväll ska min älskade fru och jag fira 20:årig bröllopsdag. Godsägaren och Kicki ska valla oss vilsna värmlänningar runt i stan. Enligt förhands-snacket ska vi besöka The Rover. Mummmmmmma.

måndag 10 augusti 2009

Hiskeligt uppvaknade

Idag var det första arbetsdagen efter semestern.

Gick och la mig en sväng efter jobbet.

Efter att ha vilat lite blev jag väckt av Bosse som förde ett herrans liv.

Han drog med mig till fönstret. Bilderna nedan var vad som passerade.

Jag har nog drömt. Eller så har Kil ställt till med krig.

Hjälp mig att reda ut detta. Med tanke på sista bilden så trodde

jag att jag hade ett djävla bakrus.

Västgöta-test

Fått ett utförligt test från GÄ på Björkedal, (västgötaslätten).
1. Westmalle Trappist dubbel.
Mörkt rödbrun klosteröl med en otroligt
fin skumkrona som ligger kvar. Lite kort men mycket
angenäm smak. Bryggt innanför klostermurarna. Betyg 4+.
2. Primator Premium dark.
Mörk tjeckisk lager. Stor skumkrona som ligger kvar.
Lite sötaktig i smaken.
Guld på Sthlm beer festival 2006,(säger väl allt). Betyg 3.
3. Shepard Neame Goldings.
En sommar-ale från ärovördiga SN.
Fin "bubblig" skumkrona. Typisk lättdrucken sommaröl
som inte lämnar något betsående intryck.
SN gör andra bättre. Betyg 3.
4. Brakspear Oxford Gold.
Liten skumkrona. Lättdrucken lite fruktig altan-öl.
Försvann i en klunk. Smakade mera! Betyg 4.
5. Wells Bombardier.
En gyllenbrun Premium Bitter med stor skumkrona.
Var tyvärr ganska intetsägande. Betyg 3-.
6. Wells Banana Bread.
Det borde vara förbjudet att pådyvla hederligt folk
nåt sånt här!!! Smakade och luktade skumbanan.
Usch och fy. Betyg 1-.
7. North Coast Brewing Co Brother Thelonius.
En amerikansk ale av belgisk typ! Fin bärnstensfärg.
Lite söt och definitivt lättdrucken.
Vill man ha mer får det bli en annan dag,
för den håller 9,4 %. Betyg 4.
8. Carnegie Porter.
En gammal bekant som för mig har ett smalt
användningsområde och det är att det passar alldeles
utmärkt till matjesillen och nubben.
Betyg 4, (tillsammans med sill och nubbe).
Annars är det bara en 2+.
9. Left hand Brewing Co Milk Stout.
En stout med fin skumkrona. Lätt kaffesmak som
sitter i länge. Inte dum alls. Betyg 4-.
10. Qvänum Mat och malt. Mac Brian Ale.(ej på bild).
En ofiltrerad och opastöriserad bitter ale med ekkaraktär.
Lång fin smak som satt kvar i gommen.
Fick den till en Gazpacho på restaurangen,
Kallbadhuset i Ulricehamn. Kanon. Bety 4+.
11. Heineken 3,5%, på burk, (ej på bild).
Efter en hel dag på fältet under den gassande
västgötasolen så smakade den gudomligt. Betyg 5.

söndag 9 augusti 2009

Årjängsromantik

Årjängs obotliga romantiker har skickat denna stämnings- fulla bild från Lell-Öna. T.o.m. en tölp som jag får en liten tår över denna fina bild. Det blir annat när vi sitter där i höst och fiser.

lördag 8 augusti 2009

Fem(familje)kamp

Igår var
det femkamp.
Mannen
till höger
hade
bestämt
grenarna
i år.
Ni förstår
väl vilken
som vann.
Bild 2.
Svärfar
gör ett
bejublat
kast
med ägg.
Jag och
frun kom
på en fin
tredje plats.
Kvällen
avslutades
med kräftor.
Naturligtvis
med nubbe
och några öl.
Tog Erdinger
Weissbier
Kristall.
Passade
dj-ligt bra
till dessa
skaldjur.
PROVA
själva denna
kombination.
Några
OP Andersson
slank också
ner utan problem.

fredag 7 augusti 2009

Bastubåt-dags

I onsdags så blev jag inbjuden att bada bastu i (eller på) Uffes flytande bastu. Naturligtvis så skulle det prov- smakas lite öl. Dessa 2 vältrimmade och Adonislika gentlemän hade en underbar kväll med flera dopp i sjön. Nu ljög jag så det sjöng om det. Lite rätt var det i alla fall. Efter flera öl så blir man väldigt vacker och smärt,(tycker jag). Oppigårds Single Hop Ale satt väldigt bra tillsammans med bastubadet.

måndag 3 augusti 2009

Segrarkastet i Kubbcupen 2009

Team Tigrarna vann årets upplaga av kubbcupen. Nedan kan ni se filmklippet på segrarkastet av Gunilla "Tigern" Jansson. http://www.youtube.com/watch?v=QHkaEAPn9tc Vi andra var helt övertygade att det var en ren och skär TURSEGER.

Jag (vi) vann med 5-2 vid full tid.

Idag var det en härlig dag. Johan, Sven och Ulf hade nog tröttnat på mitt slit. De kom över på förmid- dagen och röjde igång. Efter 1 timme var det klart. Första bilden. Johan säger, -nu är det nära. Andra bilden. Nu är det klart. Skönt med grannar som ställer upp. Ett stort tack till ovan nämnda slitvargar. Dom gjorde ett jättejobb. Jag hade fullt upp med att ta bilder.

4-2 till mig

Kunde inte låta bli att ge mig på min "Elmer" igår kväll. Grannarna har en måg (Johan) som sliter som fan och sätter oss andra lata i väldigt dålig dager. Samvetet (om jag nu har nåt) sa till mig att gå i clinch med stubben en liten tur på kvällen. Hade en 15 tons domkraft som jag fick bra spänntag med. Tro på fan som kom det loss en stor och djävlig rot. Nöjd med 4-2 inför en ny vecka så tog jag en kall öl. Efter den välbehövliga duschen så tyckte jag kvällen började underbart. Grannen Gunilla kom över och undrade om vi skulle ta en match i Kubb. Då förstod jag att kvällen inte skulle bli så härlig som jag först trodde. Killar mot tjejer. Självklart blev vi förnedrade och utskåpade. 1-4. PS. "Tôrpern" ringde nyss och frågade om vi skulle ta en match med Stubbdjäveln. Har jag tur så kan jag rycka idag.

söndag 2 augusti 2009

Ledning för mig i stubbrytning.

Igår gick jag ut ganska hårt direkt från start. Mittfältet väl samlat och backarna på plats. Efter en analys av motståndets uppställning, så kunde jag konstatera att vänstersidan var lite vek och mottaglig för uppvaktning. Svågern var back idag. Fick en fin passning (yxan) av han ganska omgående som jag förvaltade. Försvaret började vackla så jag förstod att jag var nära en ledning. En liten rot-djävel gick rakt ner. Gick rakt in i boxen med motorsågen och knäckte den. Stolt som en tupp på dynghögen tog jag en KALL öl och firade. Ledning med 3-2 inför nästa veckas strävsamma kamp känns gôtt. Efter en behövlig dusch så var det dags för fest hos grannen. Hann med en Erdinger Weissbier Kristall i solen. Vi åt och drack i 4-5 timmar, (tror jag). Tror att byxorna har torkat ihop i natt. Svårt att få på dom. Idag söndag ska jag nog helga vilodagen.