tisdag 29 november 2011

Rektorn firar.

Igår så firade även Rektorn "vår" sons namnsdag. Skål för Malte.

måndag 28 november 2011

En stor skål i kväll.

Idag firar några Gambriniusmedlemmar "vår" son som har namnsdag. Grattis lille son.

lördag 26 november 2011

Lilla Bubben ska åka bort.

Jeppe ska åka till Thailand i morron. Han var så sugen på julmat, så det fick det bli idag. Adam t.h. ska också åka dit. Hur ska detta gå tro. Blir nog att lägga dom i karantän när dom kommer hem.

fredag 25 november 2011

Kvällsmat.

Fick lite ont i kistan efter dessa saker. Frun sa att nån kanske var dålig. -Hur ser man det, frågade jag. Det ser man när man öppnar dom. -Vadå, öppnar.

Julölstest

Bild 1. Dessa blev dagens inköp eftersom vår julöl inte är klar. I brist på bröd........ Bild 2. Så här glad blev Bosse när jag frågade om vi skulle ta en öl.

lördag 19 november 2011

Lilla Gambriniusruset 2011

Igår så var det Lilla Gambrinius- ruset som gick av stapeln. Bild 1. Av nån underlig anledning så gick starten vid bolaget. Bild 2. Kvällens prover blev dessa. Bild 3. Under den långa promenaden till Viken så var vi tvungna att ta en "gångöl". Bild 4. Sent på kvällen så hamnade vi på Bishop. Där kom en gammal vän och hälsade på.

torsdag 17 november 2011

Medlem 40 testar,(Årjängs El).

MMS från JP. Bild 1. En julöl från Brewdog med det lögnaktiga namnet "There is no Santa". Doftar peppar- kakor. Betyg 3. Kan nog passa till Janssons och julesup. Bild 2. Vi tar en amerikansk Ale från Flying Dog Brewery. K-9 Cruiser Winther Ale. En smaktypisk Ale med en behaglig beska och en klar fin färg som mörk bärnsten. Betyg: 4.

Fatmästarn S-E F.

Nu har vi en ny mästare på sterilisering av fat. Aldrig förr har det blivit så bra och gått så fort. Han gjorde det så bra att han får göra det hädanefter, tyckte alla.

Medlem i Fjollträsk

MMS från Rektorn. Träffade 2 polare från Gambrinius- sällskapet på Sergelstorg. Kan det va HönsBosse?

lördag 12 november 2011

Julöl

Bild 1. Nu mäskar vi in den första satsen. Bild 2. Rolle är bryggmästare för andra batchen. Han fick till det till slut. Utmäskning vid 78 grader. Bild 3. Vi hann med att se lite skidåkning också. Rolle sprang som ett skållat troll fram och tillbaka för att kolla temperaturen. Årjängs El var väldigt försiktig denna dag. Han ville inte smaka på vår Blended. Rätt åt han. Vi fick ringa på HP, så han köpte en ny hdmi-kabel
som var kass. Bild 4. Vi hade lite diskussioner angående låtval på vår Wurlitzer. Till slut så enades vi för Smokie. S-E var lite kinkig så Jahn fick muta med en öl.
Väl hemma så tog jag ut lite kvalitetstid i soffan, sen var jag pigg igen.

fredag 11 november 2011

Test

MMS från medlem 45. Det enda han skrev var, Gott.

Julöl på G.

Ikväll var Svempa och jag till Stickans och malde malt inför morgondagen. Bild 1. Vi finjusterar receptet lite. Det var en tok från Öa som promt ska ha Saccarin i. Ha, va han ska bli förvånad. Bild 2. Svempa maler malt så det står härliga till. Ikväll är det mental upp- laddning som gäller.

Skörbjugg i Årjäng?

MMS från JP. 12 stora och en stark. Nu är det risk för lite tandlossning för Årjängs El. Alldeles för ensidig kost. Tack och lov så är det mycket med vitaminer i ölen.

onsdag 9 november 2011

Medlem 40 testar,(Årjängs El).

MMS från JP. Här flödar smakerna i Gommen. Hardcore IPA från Brewdog har en vacker skumkrona och en läckert grumlig bärnstensfärg. Beskan helt anpassad till Årjängsgommen. Rekomenderas. Betyg 4++. Vi tar en till. Gustavs Finger från Dugges. En bitter Ale med fin krona, karamellsmak och välhumlad med Chinook och Cascade. En klar 4:a

måndag 7 november 2011

Lycklig hund?

I Årjäng får hundarna Sushi. 5 st enligt matematik- oraklet Lennon.

lördag 5 november 2011

Trevlig kväll på Mellanvägen

En trevlig
kväll i brasans
sken hos
A och B.
Ramlösan i
förgrunden
hör inte till
mig, bara så
ni vet.
God mat och
lika god öl.
En ypperlig
konjagare
till kaffet
efter maten
satt som en
smäck.

fredag 4 november 2011

Test från GÄ.

Bättre än så här blir det inte. En IBA, Imperial Brown Ale från Nögne bryggeri i Grimstad, Norge. Ofiltrerad, opastöriserad. 7,5%. Fantastiskt skum. Lång härlig smak. Perfekt att lagra, (min överlevde 2 dagar). Dyr som guld, 49,90. Men som sagt, bättre än så här blir det inte. Betyg 5+. GÄ

tisdag 1 november 2011

En helt (o)vanlig kväll på Stickans

Ikväll försökte
vi se på hockey.
Det var nån
från Årjäng som
sprang ivägen
för TV´n
hela tiden.
Som tur var
så hade Doktorn
lämnat en
liten skank
åt oss.
Rektorn högg
det som var
kvar.