måndag 20 april 2009
Vattusäters UPA
I går var
det dags
för en ny
bryggning.
Limpan och
jag brygger
en MYCKET
bra öl.
Under tiden
som receptet
görs så
provsmakas
en Stout.
Receptet på
vår UPA är
fritt att
använda för
er som vill
ha en ljuvlig
sommaröl med bra beska.
Vattusäters UPA
Malt: 22 kg Pale Ale Malt. 1 kg Caravienne.
Bitter-Humle: Perle 120 gram och Simcode 25 gram.
Perle i vid starten av koket. Simcode i efter 15 min.
Aroma-Humle: Hallertau Hersbrucker 80 gram och Näsum 100 gram.
Hallertau i koket efter 50 min. och Näsum efter 55 min.
3 nävor Näsum åkte i Whirepoolen.
Vi mäskade in vid 66 grader. Där fick det vila i 45 min. Sen höjde vi till 79 grader i 15 min.
Sen var det dags att pumpa över till kokkaret. Där åkte humlen i efter ovanstående schema.
Sötvörten gav en liten indikation om beskan. Behöver jag tala om va euforisk jag blev.
Den som säger sex är härligt har aldrig smakat vår öl.
Det kommer att bli en himmelsk midsommar.
Sitta i skuggan och avnjuta en kall (hemmagjord) öl är ju aldrig fel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
kul att det fins en hobbi som sa manga ar intreserade av brygga sitt eget ol njuta av fardigbrygd ol, jag forstar att angpannan ar fardig nu nar ni brygde i helgen ha det gott
Hur mår du S-E.F?
Kom ihåg att skicka bilder tillsammans med ett test.
Ang. Ångpannan. Den är på G.
Skicka en kommentar