onsdag 9 september 2009

Vattusäter 2 på G.

Nu är det snart dags för ny bryggning. Ikväll blir det att krossa malt och ställa i ordning inför lördagens bryggning. Receptet är följande: Malt. 22 kg Pilsnermalt 1 kg Carafa, (svartmalt). Humle. Magnum 100 gram, (Bitterhumle). Perle 100 gram, (Bitterhumle). Tettnanger 100 gram, (aromahumle). Magnum skall i när vörten börjar koka. Perle skall i efter 20 minuter. Det sista 5 minuterna åker Tettnanger i. Vi mäskar in på 50 grader under 15 minuter. Sen höjer vi till 66 grader i 1 timme. Utmäskning sker vid 79 grader under 15 minuter. Vi räknar med att få en IBU på 54,6. OG = 1055. Allt detta ska den nye bryggdrängen (GÄ) hålla koll på.Hahahahahaha.

Inga kommentarer: