tisdag 4 maj 2010

På begäran

Har fått lite förfrågningar om Gambrinius-öl som va med på SM. Har är receptet på Gambrinius IPA´n som kom 6:a. Batch på 120 liter. IBU 56 OG 1078. FG 1016. 8,1 %. Maltsorter: 32 kilo Pilsnermalt, 98,5% 0,5 kilo Chocolatemalt, 1,5% Proteinrast 15 minuter vid 50 grader. Sockerrasten 60 minuter vid 66 grader. Vid utmäskning höjdes tempen till 79 grader i 15 minuter Humlesorter: 200 gram Chinook (pellet) alfasyra 11,4. 100 gram Centennial (pellet) alfasyra 8,7. 100 gram Amarillo (kottar) 9,5. Vid kokstart 100 g Chinook. Vid 40 min. kvar av koket 100 g Centennial. Vid 20 min. kvar av koket 100 g Chinook. När 5 minuter återstod av koket åkte 100 g Ammarillo i. Total koktid 60 minuter. Jäst, Safale US 05, (7 st paket torrrjäst). Jästtemp 15-17 grader i 14 dar. Därefter omtappning till fat som sekundärjäste i 4 veckor. Önskas recept på nån annan, så hör av er.

2 kommentarer:

#27 sa...

AjAj ger vi ut yrkeshemligheter?!

Anonym sa...

Självklart delar vi med oss.
Som du nog märkte så nämnde jag inget om vattnet. Att vi lakar ur med 80-gradigt vatten säger jag inte.
MVH Sigge