tisdag 29 juni 2010

Årliga skitjobbet i Skasås

Fick lite
bilder från
Rektorn.
Det årliga
jobbet med
sk-ttunnan
skulle göras. Mannen
från Hjo
kom inte
i tid. Det
pockade
på för flera.
Bild 1.
Själva avrätt-
ningsplatsen
är klar.
Ännu ingen
Calle C.
Bild 2.
Rektorn
försökte
locka fram
CC med en
stor sup.
Men icke.
Vem skulle
inte göra
ett sånt
skitjobb när
man får en
hutting.
Bild 3.
HP och ÅP
fick ta
skiten i
egna händer.
Ni förstår
säkert redan
nu att nåt
kommer att
hända, när
dessa två
är inkopplade.
Men vad?
Åke verkar
knäa be-
tänkligt av
tyngden.
Bild 4.
Här syns 2
som nu kan
börja andas.
Åke tyckte
supen var
"dretgo".
Per, ropade
dom i kör,
-Hit med
mera.
-Lokta setter
kvar i näsa.
Vad hände?
Bild 5.
När väl allt
var klart, så
behagade det
Calle C. att
dyka upp.
Han fick en
flaska rent
vatten att
njuta av.
Rätt åt han.
Fick info
från säker
källa.
När Hans
skulle gå ner
till sjön och
tvätta ur
tunnan så
bar det sig
inte bättre
än, att Hans
och tunnan
ramlade i
sjön.
Hans hade
visst skrikigt
högt över
Glafsfjorden,
- Skit oxå,
nästa år får
vi fan hämta
Calle C. så han
kommer i tid.

No: på drift

MMS från Perra L. Dubbla Gösser i Österrike smakar utmärkt i värmen.

söndag 27 juni 2010

Radiostyrd båt

Grannen vid stugan har köpt en båt i skala 1:1 Läcker liten sak.

måndag 21 juni 2010

Bra historia från No:10

Den 4:årige pojken är med sin mamma på badstranden. Han sitter och leker med sin hink och spade när en välsvarvad blondin med stora bröst går förbi. Pojken ropar högt, -Mamma, kolla vilka stora bröst! Alla inom en radie på 30 meter tittar upp. Mamman blir både arg och ledsen. Pojken ser att mamman blir ledsen. Efter en liten stund går han fram till mamman och viskar. Men du..... dina är längre.

Pettersson på Lellöna (No:40)

MMS från Jahn P. Jag tänkte ha en liten privat öl- provning på Lell-öna men problem har uppstått. Jag måste nämligen gå en promenad med Lennon kl. 12.00 Kommer troligtvis att bli en vinglig tur i skogen och frågan är vem som kommer att lyfta på benet oftast. No: 40.

No:19 på resa

MMS från Perra L. När man åker till vinets hem- land, då är det tur att Tyskland passerades på ditvägen så att riktig pilsner kunde inhandlas. Jever med Medelhavet som fond 10 av 10 från ett varmt Frankrike. Hälsar No: 19

söndag 20 juni 2010

Farsan 87 år.

Idag firade vi farsgubben. Han fyllde i går, men då var jag på sjön. VIKTIGARE. Sillunch med OP och IPA. Det blev ett riktigt "taberas". Dom höll på att äta oss ur huset. Farsan fick lägga sig lite efter maten. Han blev matsvem. Det är där ifrån jag fått min "meddaslur".

KM 2 i trolling.

I lördags så var det dags för andra deltävlingen i Kils SFK´s klubbtävling. Min Kapten drog upp riktlinjerna för dagen. Vi började på "Hemliga stället". Hann bara lägga ut ett spö när det högg. En liten abborre fick syna durken. Sen fick vi 4 gäddor, varav den största på 81 cm, (c:a 3,5). Vi tog kort på alla och sedan returnerades alla.

torsdag 17 juni 2010

Historiskt ögonblick

Igår hände det som inte har hänt förut i skolans 5:åriga historia. Hade bilen till puben. Skulle koppla in och spola rent anläggningen vid stugan. Fick med mig Rektorn som bärhjälp. När vi sätte oss i MIN bil så sa Rektorn, - Sigge, vet du att det första gången jag åker med dig från puben.

No:19 på resa

MMS från
Perra L.
Tysk pilsner
på en ute-
servering i
Lübeck kunde
vara sämre.
No: 19 på
väg till
Frankrike.

tisdag 15 juni 2010

Omtappning bl.a.

Idag var det omtappning av flera sorters öl. Var tvungen att ta kort på Bosse K. Det är inte varje dag som han hälsar på hos oss. Han diskade ur en tank. Den gode bagarknôdden kom med ett gäng öl som skulle provsmakas. Det behövdes
ingen större övertalning. Självklart så ställde vi upp på detta test. Vi var inte överens vilket som var bäst. Så det är bäst att inte skriva vilken som vann. HP hade väldigt be- stämd åsikt som inte jag tänker skriva om. Doktorn smuttade lite oxå. Hans omdöme kom väl aldrig riktigt fram. Vi provade även de som vi tappade om. Det var kanske dom som fick HP att va så vilsen.
Vi hörde från övrig testare bara -Ååååå så gôtt. Jane fick vi inget begrepp om ikväll. Han stod mest och njöt av livet. Den livsnjutare som han är. Han sa, -Va fan ska Jerry säga, om jag kommer i morgon och luktar öl.

måndag 14 juni 2010

Lördagen på Björkedals Gård

I lördags förmiddag blev det en härlig lång- tur i de Västergöt- ländska skogarna. Med på turen var även Lilly. GÄ tog spets med mig och hunden i hasorna. Det var lite skitväder denna dag. Ibland så duggregnade det och ibland så regna det inte ett dugg. Grannarna till GÄ hade en väldigt snitsig ute- grupp. Vi var ute drygt en timma i de djupa skogarna. Väl hemma så fick jag köra den åkbara gräs- klipparn. Kände mig själv som en godsägare ett tag. Det vågade jag inte säga till GÄ. Det går inte med två tuppar på en dyngsta. Efter väl- förättat värv så kom Kicki ut och ropade -Maten är klar. Som förrätt var det silla- smörgås med därtill hörande dryck. Ett tag så kändes det som Söder- kåkar. Gubbarna var ute och jobbade hela dan och maten stod på bordet när dom kom hem. En stor sup och lite pilsner. Varmrätten och efter- rätten be- rättar jag inte om, för då blir ni bara avundsjuka. Som ni ser så tog GÄ ut lite kvalitetstid efter maten. T.o.m. Lilly blev lite trött. Själv är jag van att gå i timtal så man var jättepigg. All svamp- plockning under mina höstprome- nader har gett bra grundork. Lilly (den lilla hunde) hade lite känningar i höfterna så hon fick massage av Kicki. Jag försökte säga att jag också var VÄLDIGT stel i mina höfter. Tror ni jag fick nån massage? Vovven njöt som bara den. Ni förstår att jag blev utan. Att jag har ljugit lite i detta inlägg kanske ingen fattade, men jag kunde inte låta bli. Vart lögnen är i inlägget är det nog inte många som märker. Försök!

söndag 13 juni 2010

Landskamp Sverige mot Tjeckien

Var till GÄ under helgen. På fredagen så invigdes hans jord- källare med landskamp. Svenska och mot Tjeckiska ölsorter. Efter att ha skummat igenom protokollen så vann Sverige denna kamp med 5-2. Det kanske va lite snett, för GÄ´s fru var i Prag och bara plockade med sig vad hon såg. Det hade smugit sig en öl som var 0,5%. Köpte med vad jag trodde att Sverige kunde kontra med om man ligger under. Första halv- lek slutade 2-2. Som jag trodde gick Sverige ifrån en bit in i andra perioden. Tjeckien hade en stark uppställning. 4-3-2. Sverige körde en klassisk uppställning med 3-1-1. Som ni ser så njuter GodsÄgarn i fulla drag. I tredje period så fastställdes slutresultatet efter fint förarbete av Nils-Oscar och Bedarö Bitter.

fredag 11 juni 2010

Degerfors ångar på

Dubbelt firande
igår. Dif slog
Hammarby
med 4-2.
Rektorn
och HP var
på plats.
Denna gången
sprang inte
Rektorn ut
och ryckte
kläderna av
spelare.

torsdag 10 juni 2010

Idag är det RIKTIGT uppåt.

Idag fick jag veta att min "jobbarkompis" ska ta pension. Glapptruten, (gympaläraren), ska äntligen sluta. Som jag berättade i ett tidigare inlägg så var det han som snackade skit om mig när han inte trodde att jag hörde. Sen dess så har jag totalt ignorerat honom. Lite typiskt för en del lärare att dom är lite förmer än andra. Blir att fira rejält. Skall till GÄ med fru, så hoppas dom har förståelse att jag vill ta NÅGRA öl. Kanske kör en "Gert Fylking" imorron när dom ska tacka av honom. Skrika rakt ut, -ÄNTLIGEN. Ser redan nu fram emot hösten.

tisdag 8 juni 2010

Åter en konstig kväll

Bild 1. Kvällen började
med att
Propparnas
Skräck sökte
kontakt.
Han slet
på bra ett tag,
men sen drog
han som en
avlöning.
Han sakna väl
Lennon.
Bild 2.
Sven-E skulle
promt putsa
skorna.
Han hade fått
lite smuts på
dom.
Det syns vad
han sliter och
putsar.
Vi fick låna ut
ett par stövlar
till honom när
han skulle hem.
Ovanlädret
försvann.
Bild 3.
Den enda som
fick nåt riktigt
uträttat denna
kväll var
Kakelkungen.
Synd att han
somnade bara.
Sen fick jag
lite "inside
information"
angående
Rektorn.
Han skulle
ha firmafest
ikväll.
Han har visst
inte lärt sig
så mycket.
Glömt packningar
till kolsyra och
varm öl. Trodde att tappen skulle
bli kall på en halvtimme.
Kunde inte begripa varför ölen
skummade så förskräckligt.
Jobbarkompisarna är nog sura nu.
Så ni alla ute i landet passa er.
Nu kommer det bli indrivning så
det står härliga till.
Törs nog fan inte gå ut på några veckor.

BBB nånstans

MMS från BBB. Tyvärr fanns det stötande inslag i form av alkohol på bilden så jag var tvungen att "rätta" till bilden. Vill ju inte medverka till mänsklig- hetens förfall genom att ha en OSERIÖS blog.

måndag 7 juni 2010

Pettersson på Lellöna

Nr: 44 skickar denna fina bild. Han firade natio- naldagen med en god bira. Han fick visst hjälp av Öberg med Pentan.

söndag 6 juni 2010

BBB på testtripp

MMS från BBBBB. En mörkare Ale med rund och viss torr- hat i avslut- ningen avnjutes vid 11 -13 grader. Det är en Brännskär Brown Ale Från Nynäs- hamns ång- bryggeri som avnutes i solen med utsikt över Stockholms statsgård från Mosebacke etalissemang. Den får 4+. Gôtt, gôtt. Bild 2. På Ålands hav så smakar en Bath Ales dark hare. Max 3+. BBB med fru. Hälsningar till Sigges bättre hälft, alltså Ann.

fredag 4 juni 2010

Morgon-CHOCK

I morse gick jag som vanligt till jobbet. Härligt väder och lyssnar på radion. Jag hade precis fått in ett härligt och högt tempo när jag fick en STOR chock. Vem dyker inte upp, om inte min trätobroder och tillika kapten, på CYKEL. Blev tagen över denna sällsynta händelse. Först trodde jag att han fått bilen stulen. Aha, det var kanske torsdagens tipsmöte dom hade haft, ( nån öl för mycket kanske). Sanningen var det att Erling hade tankat bilen full. Då får ju man inte låna bilen för familjen.

torsdag 3 juni 2010

No: 19 är berättigad en kall Jever

MMS från
Perra L.
Äntligen
är gräs-
mattan
klippt.
Själv kan
jag ta en
utan sån
fysisk an-
strängning.
Bra jobbat
Larsson!

GÄ impad av Fjollträsk

Godsägarn var på nedanstående café i Stockholm. http://www.duvelcafe.rgsth.com/bakfickanollistaF.aspx Hans kommentar: Var här igår, jösses va öl det fanns. Tyvärr var det lunchtid. Det är väl ingen ursäkt för att inte testa öl. Buuuu, på dig GÄ. Får nog åka ner till Björkedal och prata förstånd med han. Man skäms ju över släkten. Svarta fåret, som inte tar en sån chans att testa.

Fina ungdomar i Kils TK

Vi har en kille i Kils TK som har varit på sin första Euroelite-tävling i Höllviken. Karl-Fredrik Söderberg,14 år, är 25:a i 14:årsklassen i Sverige. Han är såpass duktig att han behövde inte kvala, utan gick in i huvudtävling direkt. Första matchen vann han över en Dansk kille som var 8:e rankad i tävlingen. Förhållandevis lätt match. Vinst med 6-3, 6-3. Andra matchen mötte han Sverige-sjuan, Filip Månson, Höllvikens TK. En svängig match som tyvärr Kalle föll i, 1-6, 6-1, 1-6. Kalle har nu fått sina första internationella poäng.GRATTIS. Inte nog med det. Han fick även utmärkelsen, Fair Play Award. En "fighter" och bra uppträdande. Se motiveringen i länken nedan. http://www.euroelite.info/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=91 PS: Det är jag som strängat hans rack, så dä så.

Wåhlin i Bergen

MMS från Anders W. Bild 1. Vi hittade en skotte till som irrade runt och ingen som tog henne, (måste det vara), så vi tog henne med.
Bild 2.
Vi hittade
en intress-
ant text
på flaskan,
så först
tänkte vi
att detta
var den
sista men
gränsen
var redan
passerad
så vi fort-
sätter nog.
Over and out.
Hälsn.
Anders och
den ölsugne
kollegan
Andreas.
Bild 3.
En skotte
i Bergen.
Mmmm
den hittade
rätt. Testat
av Anders
och Andreas
i ett blööött
Bergen.

onsdag 2 juni 2010

Lex "Jovenbergare"

I går gick jag hem tidigare från Puben, så jag fick inte va med när S-E och Bagarn gjorde en riktig "Jovenbergare". Vad betyder det är det säkert många som undrar. Jo, man sätter varmvatten på mottryckskylaren. Glömde en grej. Jovenberg var ju med och visade, så man kanske inte ska klanka på S-E och Bagarn.

tisdag 1 juni 2010

Hysterisk kväll

Ikväll var
det på
gränsen
till hysteri
vid Puben.
S-E och
Bagarknôdden
bryggde en
sats.
Under tiden
så skulle
Jerry m.f.
skölja och
sterilisera
fat. Dom va
lite kort
med fat, så
vi fick göra
det enda
rätta i denna
situation.
Det var bara
att koppla på
ett fat som
Doktorn hade
med. Det var
några liter
kvar. Det gällde
att få tomma
fat nu.
Naturligtvis så
ställer man
upp för kamrater.
Henka, jag
och Jerry
drack så det
stod härliga
till.
Det är ju så
att man ska
göra det man
är bra på.
Jag tror vi
löste t.o.m.
problemet
med Israel
ikväll.
Tyvärr så
var det en
som var helt
ur spel ikväll.
Det var ju
Hans tur
att köra
denna kväll.
Men han hade
åkt till Skåne
på nån Mini-
golf,(tror jag).
Rektorn
kunde inte
ta en dryp
denna trevliga
afton. Därav
denna sura min.

Judas BBB

MMS från BBB. Mörk Kozel på klassisk ölstuga. Gôtt gôtt. Betyg 4.