lördag 5 februari 2011

Snobbismen gör ett försök i Kil

Ikväll skulle
frun och jag ha det, så
där lite
fiiiiint. Ostron! För det första var det rent djävligt att få dom satans skal- djuren att öppna sig. När man väl hade öppnat dom, så skulle det njutas. Enligt
Google så
skulle dom
stänkas på
med lite citron. Fint ska det va. Skar sen loss deras muskel. Det såg ut som nånting man får ur sig vid en riktig för-
kylning. Ska man va
fin så får man
lida pin. Smaken var ungefär som en skopa från en hamn- bassäng på västkusten. Frun visste på motmedel. Jag blev serverad en god Martini. Då gick den unkna smaken bort i ett nafs. Den som säger, att Ostron är gôtt har inte stora krav på livet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det sägs att man skall pröva minst 3 gånger innan man börjar gilla ostron, sedan är man fast...
Det vettefan, har prövat det med men de blir inget godare för det. Det kanske beror på att vi bor lite för långt från båtarna som fiskar dom, de är väl halvruttna när vi sätter tänderna i dom.

No 19 sa...

Jag säger som en av våra brödr sa en gång under en gemensam resa i Frankrike, det smakar som daggmask i saltvatten.