onsdag 29 februari 2012

MMS från Årjängs EL

ÄNTLIGEN. Måndagens första kalla pilsner. En lokal bryggd av Tjeckisk typ som heter Archipelago. Typisk pilsner vad gäller färgen men lite väl blek i smaken. Dock helt OK som start på en hård vecka. JP

söndag 26 februari 2012

Nyåkersrevyn 2012

Bild 1.
Lunchbuffé på
Sahlströms-
gården.
Bild 2.
En bild säger
mer än tusen
ord.
Bild 3.
Henka sjöng
tänkvärda
saker.
Bild 4.
Avslutning
på Stickans.
Mer bilder på
Facebook.

fredag 24 februari 2012

Årjängs El testar igen.

MMS från JP. En ljummen Weissbier är aldrig fel.

Test från Jahn P.

Testar en Brewerkz IPA i Singapor. Restuarangens egen bryggd. Trevlig bronsfärg och en beska som heter duga. Betyg 4+ JP.

torsdag 23 februari 2012

Roffe Wikström

http://www.youtube.com/watch?v=Fdy8d-nAh7Q&context=C3535c79ADOEgsToPDskI6FGdx7krtORtcodOLfjlJ

Doktorn föreläser om jäst.

Igår kväll var riktigt intressant. Doktorn lärde oss mycket om Jäst. Han hade byggt 2 st magnetomrörare. Nu skall vi försöka göra egna sådana. Synd att han pratade med
ett gäng fågel-
holkar. HP sov nog inte så mycket inatt. Det var mycket siffror och termer som en bankman aldrig har hört. Tackar härmed Doktorn för en trevlig kväll.

måndag 20 februari 2012

Nu ska jag bygga nytt.

Kolla länken nedan. Scrolla ner lite och kolla på ett fräckt bygge. Tror Doktorn också blir lite intresserad http://martinj.net/category/homebrewing/

lördag 18 februari 2012

Test från Balder och Olov.

King Goblin 2:a. Black isle organic 3:a. Fullers London Porter 3+. Adnams Southwold Bitter svag 4:a. Brother Thelonius åkte i slasken. Fullers IPA var bäst i test 4:a. Bra test av FBK-fans.

torsdag 16 februari 2012

Sigge ger igen.

Lyssnade förut på Youtube. "Kjell ger igen på SJ". Kolla det. Fördjävla bra. Kom hem efter jobbet och skulle börja diska. Började tappa upp diskvatten när mobilen ringde. Konstigt nummer 07000...... Hallå, sa jag. -Hejsan jag heter ....... och ringer från Vitaepro. Då plötsligt kom jag att tänka "Kjell ger igen". Va intressant och kul, sa jag. Då hörde jag att han blev lite exalterad. Nu gäller det. Häng kvar lite så får jag stänga av diskvattnet, sa jag. -Javisst, sa killen. Kom ut i köket och såg att det var nog med diskvatten. A fan, jag hinner diska upp så kan den fan få vänta. Diskade karotter, kastruller, bestick och det vanliga. Hinner säkert torka de stora grejerna, tänkte jag. Torkade även av diskbänken ORDENTLIGT. När jag kom till telefonen så hade han lagt på. Tänk att dom inte vänta när vi accepterar att sitta i telefonkö. Ibland brukar jag säga, -Häng kvar för potatisen kokar. Då kan man istället sätta på kaffe och uträtta det stora behovet. Lös gärna ett korsord också. Garanterat att dom lagt på. Nästa gång ska jag köra med att katten ska in. Ska försöka spela in en röst som säger att "Du är placerad i kö".

Skål med Skol

Bagarn ser ut att må bra. Han sänder en hälsning från Brasseland. Nedrans gôttegris.

onsdag 15 februari 2012

Tack Lasse Haglund.

Lasse, som numera bor i Filipinerna, har åkt till Sverige enbart för att vi skulle få smaka på denna öl. Ska bli roligt att se om Jerry har med sig nån.

lördag 11 februari 2012

Avslutning på en hård dag?

Kommer hem efter en tuff dag på Stickans. Då har min älskade fru gjort i ordning en god räkmacka som sköljdes ner med en Sierra. Hon ä allt go hon. Vänta nu. Bröllopsdag, födelsedag eller nåt är kanske på gång. Kan va nåt som är jobbigt. Måla eller tapetsera kanske. Börjar bli lite orolig faktiskt. Jag som har slavat en hel dag med att brygga öl vill ju ta det lite lugnt till veckan som kommer. Nu börjar Schagerfestivalen. Tror jag smyger lite försiktigt in i sovrummet så kanske hon glömmer eventuellt arbete som kanske kommer. Hallå, håll tummarna åt mig.

En trevlig dag på Stickans.

Idag hade vi en ny dräng vid Stickans. Kjell-Åke i Myra gjorde så gott han kunde. Bild 1. När vi gick igenom receptet så steg stämningen. Deras öl heter Fishing Creek Pils. (Metbäckens pilsner). Bild 2. Under inmäskningen kom det lite historier. Betyg på nya drängen får väl bli en fin 4:a.

fredag 10 februari 2012

Test av Doktorn.

Det enda som stod i MMS:et var 3++. Undrar vad ölen heter.

Vilsna själar

Chauffören blev full och slutade köra vid världens ände. Rolle och Rektorn är förtvivlade. Vi kommer och räddar er på måndag, kanske tisdag.

PRO på utflykt.

Rektorn och Rolle ska upp till norra Värmland för att se på rally. Här kan ni se dom och två till som sitter och väntar på chauffören. Dom har fått tag på en som är nykter och har körkort. En sträcka i Norge att börja med. Rektorn blev bekymrad för han hade inget pass med. Hade läst att det säljs pass i Torsby. Det var ju rallypass, det menades. Hela Gambrinius står beredda att gå skallgång till veckan.

torsdag 9 februari 2012

Gambrinius Tjecka Pilsner

Till helgen är det bryggning av sommarens bordsdryck.

tisdag 7 februari 2012

Gömma jästen ikväll!

Ikväll blir det att gömma jästen ordentligt. De fyra (adhp) musketörerna har en benägenhet att ta för mycket jäst i sina brygder. Vi är flera som är bekymrad för att helgens bryggder inte blir av.

torsdag 2 februari 2012

Enkel öl filosofi

En professor i filosofi stod framför sin klass och hade några föremål framför sig. När lektionen började, plockade han tyst upp en stor tom majonnäsburk och började fylla den med stenar. Han frågade sedan studenterna om burken var full? De var överens om att så var fallet. Professorn plockade då upp ett skrin med småsten och hällde dem i burken. Han skakade burken lätt. Småstenarna, naturligtvis, rullade ner i de öppna områdena mellan de större stenarna. Han frågade sedan studenterna igen om burken var full. De höll med om att det var den. Studenterna skrattade. Professorn plockade nu upp ett skrin med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde naturligtvis upp allt tomt utrymme mellan stenarna. "Nu," sa professor, "vill jag att ni ser detta som era liv. Stenar är viktiga saker - din familj, din partner, din hälsa, dina barn - saker som, om allting annat var borta och bara de fanns kvar, fortfarande skulle göra ditt liv fullt. Småstenar är de andra sakerna som du gillar; ditt arbete, ditt hus, din bil. Sand är allting annat. Små saker. Om du placerar sanden i burken först finns där är inget utrymme rum för småsten eller stenar. Samma gäller ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på små saker, kommer du att aldrig att ha rum för saker som är viktiga för dig. Lägg märke till saker som är viktiga för din lycka. Lek med dina barn. Ta dig tid för medicinska kontroller. Ta din partner ut på dans. Där kommer alltid att finnas tid att gå till arbetet, städa huset och gå ut med soporna. Ta hand om stenarna först - saker som betyder något. Sätt dina prioriteter. Resten är bara sand." Men en student tog burken som de andra studenterna och professorn kommit överens som var full, och fortsatte med att hälla ett glas öl i den. Ölet fyllde naturligtvis kvarvarande mellanrum i burken som nu var helt full. Vilket bevisar: ....oavsett hur fullt ditt liv än är, finns där alltid rum för en öl!!!

onsdag 1 februari 2012

Hektisk kväll på Stickans.

Doktorn tappar om öl som lagrats på Whiskeyfat. En ny milstolpe i vår era. Mer bilder på Facebook.