onsdag 9 september 2009
Vattusäter 2 på G.
Nu är det snart dags för ny bryggning.
Ikväll blir det att krossa malt och ställa i ordning
inför lördagens bryggning.
Receptet är följande:
Malt.
22 kg Pilsnermalt
1 kg Carafa, (svartmalt).
Humle.
Magnum 100 gram, (Bitterhumle).
Perle 100 gram, (Bitterhumle).
Tettnanger 100 gram, (aromahumle).
Magnum skall i när vörten börjar koka.
Perle skall i efter 20 minuter.
Det sista 5 minuterna åker Tettnanger i.
Vi mäskar in på 50 grader under 15 minuter.
Sen höjer vi till 66 grader i 1 timme.
Utmäskning sker vid 79 grader under 15 minuter.
Vi räknar med att få en IBU på 54,6.
OG = 1055.
Allt detta ska den nye bryggdrängen (GÄ)
hålla koll på.Hahahahahaha.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar