tisdag 4 maj 2010
På begäran
Har fått lite förfrågningar om Gambrinius-öl som va med på SM.
Har är receptet på Gambrinius IPA´n som kom 6:a.
Batch på 120 liter.
IBU 56
OG 1078.
FG 1016.
8,1 %.
Maltsorter:
32 kilo Pilsnermalt, 98,5%
0,5 kilo Chocolatemalt, 1,5%
Proteinrast 15 minuter vid 50 grader.
Sockerrasten 60 minuter vid 66 grader.
Vid utmäskning höjdes tempen till 79 grader i 15 minuter
Humlesorter:
200 gram Chinook (pellet) alfasyra 11,4.
100 gram Centennial (pellet) alfasyra 8,7.
100 gram Amarillo (kottar) 9,5.
Vid kokstart 100 g Chinook.
Vid 40 min. kvar av koket 100 g Centennial.
Vid 20 min. kvar av koket 100 g Chinook.
När 5 minuter återstod av koket åkte 100 g Ammarillo i.
Total koktid 60 minuter.
Jäst, Safale US 05, (7 st paket torrrjäst).
Jästtemp 15-17 grader i 14 dar.
Därefter omtappning till fat som
sekundärjäste i 4 veckor.
Önskas recept på nån annan, så hör av er.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
AjAj ger vi ut yrkeshemligheter?!
Självklart delar vi med oss.
Som du nog märkte så nämnde jag inget om vattnet. Att vi lakar ur med 80-gradigt vatten säger jag inte.
MVH Sigge
Skicka en kommentar