söndag 11 april 2010

Inför sommarfesten

Idag var
det dags att
brygga inför
sommarfesten.
Vi började
med att mala
24 kilo pilsner-
malt och 0,5
kilo Caramünich-
malt. Det sist-
nämnda för
färgens skull.
Sen var det
dags för
mäskning.
Här höjer vi
till 66 grader,
(försockrings-
rasten).
Se bara på HP´s
koncentration.
Medsols ska
man röra.
Till en mörk
Ale ska man
röra motsols.
Det var lite
lugnt idag
eftersom det
bara är en brygd.
När det började
kokade så
åkte bitter-
humlen i.
150 gram med
Perle. De sista
5 minuterna
åkte det i
Smaragd som
aromahumle.
Nu luktar det
som det ska.
Allt flöt bra idag.
Nästan för bra,
med tanke på att
jag är inkopplad.
Hans sa:
- Dä ä ingen kônst å brygge
nä dä ä 2 proffs som hôller på.
Det kom en amatör förbi och
tittade på oss. Han verkade imponerad.

Inga kommentarer: