torsdag 31 december 2009

Nyårsafton som går till historien

Förkyld som bara den. Till lunchen blev det lite sill potatis m.m. Till det tog jag en öl och en snaps. Vet inte vad det smakade,(det va nog bra). Efter maten blev det Ibumetin, Nezeril och sängen. Nu känner jag mig som Dundertåget sjunger om, -slut som artist. Skall försöka rycka upp mig. GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA

onsdag 30 december 2009

En som var lycklig.

Fick ett SMS från en pensionär i Skoghall nyss. -Jävlar nu tog DAPH-en slut. Förstår honom. Rektorns fat tog slut under helgen så han har nog varit där och hjälpt till. Måste vara torr luft i Skoghall. Gott nytt år på er alla. Själv är jag dyngförkyld.

tisdag 29 december 2009

Chockerande test på G

Efter lite förhandssnack så kommer BBBB med ett av årets bästa och chockerande test lite senare. Han kommer att slå Törstenberg, och oss andra, med häpnad. Hur och var testet kommer att utföras är en hemlighet. Operationen kan jag avslöja kommer att heta 2 cm-testet. Hans krävande jobb kan påverka testet lite ang. när det blir.

söndag 27 december 2009

Promenad med Bosse

Bosse och
jag tog en
liten tur
ner till
Fryken
idag.
Han va
lös ganska
mycket.
Börjar gå
bra med
inkallning.
Visserligen
har jag
lite godis i
fickan.
Väl vid
Freja så
sprang
han som
en skållad
råtta och
luktade
på allt
möjligt.
När vi
skulle gå
tillbaks
till bilen
så ville
"Råttan"
gå i ett
snöskoter-
spår.
Det är ju roligare
att gå på olika ställen.
Kruxet var att spåren höll för
Bosse, men inte mig.
Fick ett SMS från Rektorn som va
riktigt lessen. Hans fat tog precis slut.
Kunde riktigt se tårarna på han.
Han har ju gångväg till HP, så nu får han motion.

Törstenberg ligger i

Mail från
T-berg.
Har varit
ute på en
åktur till
Mornington
och Red Hill
och en
massa
vingårdar. Till min
förtjusning
så fanns
det även
ett
ölbryggeri!
Självklart
svängde
jag in där. Där provade
vi 4 olika
sorter se
fotona.
Jag på bild
från höger
på brickan
Golden Ale,
Wheat Beer,
Scotch Ale,
Christmas Ale Där Golden
Ale smakade
som ölen vi
själva bryggde,
men dom
andra var
också kanon,
julölen var
inte så god
som våran! Golden Ale
och Scotch
Ale får 5:a
och dom
andra 3+. Att köra
vänster-
trafik är
som att
dricka öl
med fel
hand, och
man måste
använda
dom få
gråa som
är kvar
annars vill
man över
till höger sidan. Idag bär det
av till Adelaide. Varma
hälsningar
från 27:an
med Fru.

lördag 26 december 2009

Va härligt med snö

Vilken härlig dag. Gick nyss en liten promenad med Bosse. Jag njöt varje gång jag gick förbi alla som höll på med att skotta snö. Väntar på att vakt- mästaren ska skotta fram min bil. Va skönt att slippa skotta själv. Nu väntar en brakfrukost och melodikrysset. Sen blir det nog en tur till med vovven. Lika roligt varje gång när man hälsar på folk som skottar snö med ett glatt -Va härligt att snön äntligen kommit,säger jag. Varje gång så får jag tillbaka sånadäringa "laserblickar".

fredag 25 december 2009

Fin Tomte

Igår så
blev Bosse
nya tomten.
Han var
sååååååå
glad åt
uppgiften.
Visst är
det chict
med små
hundar och
passande
outfit?

Törstenberg testar törsten

Mail från T-berg. Här är varmt som i helvete 39+. Då kan det vara gott med ett behövligt test. Golden Ale. en helt ok öl, men lite som slank ner utan problem. Betyg 2+. Black Wattle. En Ale med smak av hassel- nöt, choklad och mocka med bra beska. Betyg 3+ Amber Ale en mycket bra öl med finfin smak och bra beska. Betyg 4.

torsdag 24 december 2009

Julaftonsmorgonpromenadiskogen

Bosse och jag tog i morse en liten tur i skogen. Vi trivdes alldeles gôrbra. Där Bävern varit var speciellt intressant. Bosses polare, Zigge, kom så det var fullt ös på dom. De små benen hängde inte riktigt med på rakorna. Men inne i skogen var rollerna ombytta. Nu ska vi upp till svärföräld- rarna och vräka i oss god mat och dryck. PS. Ett tips före en brakmiddag. Käka upp ett paket jäst och skölj ner med en halvliter ljummet vatten. Låt naturen ha sin gång. Sen kan man äta hur mycket som helst.

G(j)ästtestare

MMS från BBBB. God jul ölvänner. Testar en Christmas Ale från Shepards Neame. Betyg 4++. God Jul.

onsdag 23 december 2009

Fakta

Fick en grej av en pensionär i Skoghall som jag tyckte va bra. Nu är det vetenskapligt bevisat att kvinnan består av en blandning av indian och schäfer. Är dom inte på krigsstigen så sitter dom på röven och morrar.

Mysigt även hos Rektorn

SMS från Rektorn. Äntligen har tomten kommit. Han hade med sig tapp och ett fat DAPH. Utmärkt. Jag dricker god öl och tittar på Anna Anka på TV 3. För övrigt är jag djävligt förkyld. GOD JUL.

tisdag 22 december 2009

Testenberg törstar

T-berg testar över Sibirien en Yan Jing. Smakar som en Budw. Betyg 1+. Bild 2. I Melbourne slank det ner en Cooper B Original Pale Ale. Den satt som en smäck. Betyg 3+.
Bild 3.
Fat Yak
på tapp.
En mycket
fin öl från
West Aust.
Bra beska
och smak.
Betyg 4+.
Bild 4.
Efter att
ha testat
ett gäng så
verkar
det som
solen har
gått ner
för C.J.

Mini-VÄRP för ointelligenta

En jul- värp för Jan E.

VÄRP avgjord

Begåvade
Bereste
Bildsköne
Bäckman
har lämnat
rätt svar.
Den sökta
personen
var Ernest
Hemingway.
Pappan
hette
Clarence.
Mamman
hette Grace.
T.ex. så
skrev han
"Snön på
Kilimanjaro".
Körde ambulans
under första världskriget och fick
därför Italienska Silvermedaljen.

VÄRP, (svårt tycker en del). Hahahahaha

Flera har hört av sig ang. VÄRP, (för svårt). Vörge Olsson är nära ett sammanbrott. Tar en snabbgenomgång. 1 Namnet på tjejen. 2 Namnet på fotbollsspelaren. 3 Namnet på sjön, mitt i bild. 4 Med såna glasögon rättar man till ................. 5 Toronto. 6 Isberg+Teknik. 7 Paris. 8 Ambulansförare. 9 Italiensk Silvermedalj. 10 Första världskriget. 11 Afrikas högsta berg + snö. 12 Elchocker. 13 Boxning. 14. Fisherman. 15 Kuba. Ska det va så svårt. Personen är inte känd för sina sportsliga prestationer i fösta hand. PS: Gå inte över ån efter vatten.

G(j)ästtestare GÄ

Mail från GÄ. Hej. Har haft en del bestyr i helgen med att smaka av julöl. Egentligen började det i torsdags, då jag var på Beefeater Inn och tog in en: Mahou Negra. Det är en spansk mörk julöl som kom och gick utan att lämna nåt bestående intryck. Betyg 3, (ej med på bild, tappkran). Sedan blev det helg och vi åkte till Godset. Där testades i tur och ordning: Nostradamus från Brasseri Caracole. En Belgisk Paradis Ale. Stor skummig krona och fantastisk doft. Kraftig stor smak som sitter kvar länge i gommen. Det borde vara förbjudet att göra så god öl. Mera Nostradamus tack!! Betyg 5+. Hibernation Ale från Great Divine, USA. Inte lätt att komma efter Nostradamus men en riktig vinterdricka. Mörk, maltig smak som sitter i länge. Men denna dag slår inget Nostradamus så det blir betyg 4. Black Rocket Porter från Gamla Slottskällans bryggeri i Uppsala. Svart som en godsägares själ med småbubbligt skum. Lite chokladig i smaken. 8 olika humlesorter! Passar enligt mitt förmenande alldeles perfekt till lutfisk. Betyg 4, (till lutfisk). St Peters Winter Ale från St Peters Brewery. Mörkröd färg, stor krona, doftar ljuvligt och smakar otroligt mycket. Den får tävla med med Nostradamus om helgens vinnare. Betyg 5+. Sådär, nu kan det bli jul när jag är förberedd! /GÄ

måndag 21 december 2009

söndag 20 december 2009

Flasktappning av julöl

Vid tapp- ning på flaska idag var Jan E. den som va meste korkade, förlåt jag menade, korkare. Därav den minen.
Fick en
julklapp
av Kils
egna
Skrotnisse
idag.
Snapsar
från
Norrtelje
Brenneri.
Spännande
till julen.

Törstenberg på semester

SMS från T-berg. Köpenhamn, Tuborg Julebrygd och en räk- macka. Betyg 4. Test över Sibirien av en Tuborg Guld. Betyg 2+. Nästa test blir i Peking. En ljus Lager direkt ur flaskan. Betyg 3. God jul på er alla önskar 27 med huskors. Här tar T.berg en Tsingtao. Betyg se ovan. Sista bilden fick jag ingen text till så jag vet inte om han har, eller ska käka.

lördag 19 december 2009

fredag 18 december 2009

Vackert julpyntat

Fick denna bild av HP. Snacka om fint. Han slår min myshörna med häst- längder. Själv fick jag tårar i ögonen när jag såg detta för- trollande vackra julpynt. Jag vet att han har ett fullt fat i skåpet, så jag ska nog ta en tur till SKOGHALL.

En som var irriterad.

Törstenberg ringde nyss och var lite sur. Han åker idag till Australien och kan inte följa VÄRP. Han insisterade på att jag skulle avslöja vem som söks. Efter hot med blodvite, var jag tvungen att avslöja det. När jag sa vem det är så hörde jag bara, - Jaaaaa, va enkelt, hördes det helt uppgivet. Han flyger till Peking ikväll. Han undrade om han kunde skicka test när han flyger över ett nytt land. Vad tycker ni andra? Gills det tro?

VÄRP

Ledtråd 13

torsdag 17 december 2009

Chaufför under jul???

Rektorn påstår att han ska va chaufför under julhelgen.

Jag vet att han ljuger.

Klicka på filmen så ser ni att han ljuger.

Test av Brasseöl

Lennart hade med en Bohemia Pilsner från Brasilien i tisdags. Synd att det inte var sommar och varmt. Då hade betyget blivit högre. En lätt- drucken som rann lätt ner.

VÄRP

Ledtråd 12

onsdag 16 december 2009

Sluttappning

Ikväll var det en stor dag för oss. Omtappning av julöl. Vi nyttja de gamla faten som skulle sköljas rent. Henka gjorde en riktig klassiker. Blåste ur fatet över sig själv. Rektorn är nyss hemkommen från sin semester. Han var så stolt över sin nya keps med en fin blomma på. Vi påpekade att "den fina blomman" är nog inte så fin som han tror. HP bara njöt av vår goda julöl. Det blev så att säga, grädde i skägget. Han sa att det ofta har varit grädde i skägget. Vi vet att han är snabb. Får nog höra med Gull om den saken.

VÄRP

Ledtråd 11

Återtar snart tronen.

SMS från GÄ. Var med frun och tittade på julstaden Göteborg i går kväll. Hamnade på Bishops. Fick en Mysingen Midvinter- brygd serverat i ett pytteglas för 68 kr. En mörk, fyllig Ale med beska. Gav inget bestående intryck. Betyg 3+ / GÄ

tisdag 15 december 2009

Rektorn har avslutningsfest i Miami

Fick denna bild av en kille som jobbar på hotell i Miami. Per hade "Sista natten med gänget" innan han åkte hem.

VÄRP

Ledtråd 10.

måndag 14 december 2009

Snart årsmöte

Nu närmar sig årsmötet i Gambrinius. Fick en filmsnutt av en medlem, som inte ville säga namnet, från förra årets fest. Kan nån hjälpa mig att identifiera vilka dom är. Se klippet nedan. Hör av er om ni känner igen dom så kan jag sätta ut deras namn. http://www.youtube.com/watch?v=sz6zfI6UynM&feature=fvw

VÄRP

Ledtråd 9.
Andra
platsen?

Rektorn på väg hem,tyvärr.

SMS från Per.
Sista ölen
på resan
blev en
Samuel
Adams
lager på
Maimis
flygplats.
I hettan
blev det
betyg 3+.
Snart är
man hemma
och springer
i det vanliga
ekorrhjulet.

söndag 13 december 2009

Värp

Ledtråd 8.

Rektorn på Jamaica.

Nu har Per
tappat
omdömet
helt och
hållet.
Han skriver
att det är
den bästa
lagerölen
han hitills
har smakat.
Red Stripe.
Betyg 3.
Han har
inte stora
krav han.
Han skrev
häromdan
att den
mexikanska
Motejo fick
betyg 5+.
Tror att
bakgrunden
fick Rektorn
ur balans.
Det är nog
dags för
honom att
åka hem nu.

lördag 12 december 2009

HP testar.

Hans P. testar här en Jämtlands Julöl. Han ger betyget 4+. OBS. Han har det mysigt i sitt garage.

BBB med fru.

Igår var BBB och Kirsi hos oss och smuttade på min Vattusäter. Ni ser själva vilken bra effekt öl har. Visserligen är klockan 02.20. Dom glömde en påse köpöl här. Säg inget till dom. Jag klipper dom när min är slut.

VÄRP

Ledtråd 7

SMS från rektorn. Motejo. En mexikansk lager. Den får just nu 5+. Jag har besökt en gammal boplats för Mayaindianer. Det är varmt som i helvetet, (33 grader) och jag är törstig som en uttorkad kamel. Normalt betyg 2+. Det var dessa 3 mayaindianer jag söp i lag med.